Szabó Petra: Jól érzem magam mentálisan, és fizikálisan, kialakult a csapatszellem is.

Szabó Petra a junior, valamint az ifjúsági válogatottnak is többször volt tagja, a jelenlegi U22-

es női csapatnak az egyik oszlopa. Felnőtt eseményeken is szerepelt már, de az olaszországi világkvalifikációs torna lesz eddigi pályafutása legnagyobb eseménye, ahol a felnőttek között is bizonyíthat. Szabó Petra szerepelt korábban U22-es Európa-bajnokságon, valamint a tavalyi évben több nemzetközi tornán is indulhatott, folyamatosan minőségi ellenfelekkel szemben készülhetett. A felnőtt magyar bajnokságot követően a Bocskai emlékversenyen és a Boxamon élesített az olaszországi eseményre.

Busto Arsizio egy ismeretlen lombardiai kisváros volt Észak-Olaszországban, de a kvalifikációs torna miatt most mindenki megismerheti a nevét. Milánó mellett egy kis városka, ahol 117 ország képviselői csapnak majd össze az olimpiai kvalifikációs helyekért, amiből 49 áll összesen rendelkezésre.

„Tatán kezdtük a felkészülést a kvalifikációra, ahol eleinte erősítő, valamint állóképességi edzéseken volt a fő hangsúly. Ezeket követően jöttek a technikai és a taktikai edzések, amelyeken elsősorban a hibákat javítottuk. A felkészülés utolsó szakaszát a montenegrói Budvában töltjük napi két edzéssel a fő megmérettetésre. Elég sok nemzet érkezett ide Montenegróba, sok lehetőség van a szabad kesztyűzésekre váltott partnerekkel. India és Japán is itt van többek között, így más stílusokkal találkozhatunk a kesztyűzések során.

Mindenki számára ez nagyon hasznos pontja a felkészülésnek és bízom benne, hogy a lehető legjobb formámban tudok bokszolni majd Olaszországban. Szerencsére nem volt sérülésem a felkészülési időszakban, rendben vagyok minden szempontból. Jól érzem magam, mind mentálisan, mind fizikálisan, kialakult a jó csapathangulat is, támogatjuk és segítjük egymást az edzéseken és azokon kívül is. Minden adott ahhoz, hogy életem legjobb formájában bokszolhassak Olaszországban a kvalifikációs tornán és nagyon várom, hogy ringbe léphessek egy ilyen fontos felnőtt eseményen.” – nyilatkozta Szabó Petra a felkészülésről, és a kvalifikációs tornáról.

Hajrá magyar ökölvívás!

Magyar Ökölvívó Szakszövetség