Premier League-klub tulajdonosa szerezhet üzletrészt a Fehérvár FC-ben

2024. március 5. kedd. 11:53

Sajtóhírek szerint korábban szakmai együttműködésről egyeztettek a felek, amelynek keretében fiatal angol tehetségek szerezhetnek tapasztalatot a kontinensen, a legfrissebb információk azonban ennél is többről szólnak. A PL-ben jelenleg 15. helyezett Brentford tulajdonosa, Matthew Benham ugyanis Fehérváron is befektethet, adott esetben tulajdonrészt is vásárolhat a székesfehérvári klubnál.

A részletek még nem ismertek, de a következő hetekben pont kerülhet a magyar egyesület számára komoly lehetőséget jelentő megállapodásra.

Hogyan emelkedett fel Benham angol klubja? Benham a SmartOdds sportstatisztikai és sportmodellező cég vezetőjeként vált ismertté, miután a vállalatnál egy statisztikai modell segítségével jó százalékban meg tudták jósolni labdarúgó-mérkőzések eredményeit. Ezt az eljárást alkalmazta az angol klubnál a játékosmegfigyelés és mérkőzéselemzés esetében is, a szakemberek ennek tulajdonítják a londoni csapat felemelkedését, amely 2006-ban még a League One-ban (angol harmadosztály) szerepelt, mostanra pedig jelentős élvonalbeli klub lett.

Annak tükrében lehet jelentős lépés egy külföldi befektető megjelenése, mivel az eddigi névadó szponzor, a Mol nyáron nem hosszabbította meg a szponzori szerződését a fehérváriakkal. Ahhoz, hogy az NB I-es tabellán jelenleg dobogós klub versenyképes maradjon, égetően szüksége van tőkeerős támogató megjelenésére.

Írta a Magyar Hírlap