Bayern: a nyáron távozhat a klubikon! – sajtóhír

A Sky Sports németországi beszámolói szerint a nyáron elhagyni készül a Bayern München együttesét az a Joshua Kimmich, aki nemrég még arról beszélt, hogy kitöltené szerződését Münchenben. 

A beszámolók szerint a 29 esztendős klubikon, aki a VFB Stuttgart együttesétől 2015 nyarán érkezett a Bayernhez, új kihívást keresne karrierjében, a Bayernnél pedig érdemei elismeréseként készek elengedni Kimmich-et, akinek 2025 nyaráig szól a szerződése Münchenben.

A klub részéről ráadásul a nyári lehet az egyik utolsó lehetősége is egyben arra, hogy komolyabb összeget is kapjanak a 82-szeres válogatott játékosért, akinek a piaci értékét jelenleg 75 millió euróra taksálják (forrás: Trasnfermarkt).

A Sky Sports beszámolója némiképp azért is meglepő, hiszen maga az érintett, ahogyan arról mi is beszámoltunk, pár napja még elköteleződését fejezte ki a Bayern felé.

Joshu Kimmich érkezése óta igazi klubikonná vált Münchenben, ahol eddig 378 találkozón lépett pályára (41 gól és 102 gólpassz – a szerk.), és lényegében mindent megnyert a csapattal: 8 bajnoki címet; 6 Német Szuperkupát; 3 Német Kupát; 1 Bajnokok Ligáját; 1 klubvilágbajnoki címet.

Nehéz lenne nélküle elképzelni a következő év Bayern-jét, persze a futballban mint tudjuk, bármi megtörténhet…

fociclub