Kiderült, Katalin hercegné miért szerepelt egyedül a betegségét bejelentő videójában

Korábban elképzelhetetlen lett volna, hogy a királyi családtagok egészségügyi állapotáról ilyen információkat hozzanak nyilvánosságra, ám ma már a monarchia kommunikációja is máshogyan működik.

Ami azonban ennél is meglepőbb, hogy Katalin hercegné egy videóüzenetben saját maga tájékoztatta a közvéleményt. Sokan úgy gondolják úgy, hogí Vilmos hercegnek ebben a nehéz pillanatban is támogatnia kellett volna.

Katalin hercegné Károly királyról vett példát.

Egy közeli forrás elárulta, hogy Katalin hercegné számára az volt a prioritás, hogy György herceg, Sarolta hercegnő és Lajos herceg minél könnyebben átvészelje ezt az időszakot.

Kezdetben nem akarta megosztani állapota részleteit, ám később úgy vélte, hogy gyermekeit csak így óvhatja meg a kérdésektől, és közszereplőként is felelősséget kell vállalnia.

Bár tartott betegsége feltárásától, végül úgy döntött, nem egy személytelennek tűnő közleményben, hanem személyesen, egyedül mondja el egy kamera előtt, mit állapítottak meg az orvosi vizsgálatok.

Sally Bedell Smith királyi szakértő szerint ebben az is motiválta, hogy látta, Károly királyt milyen szeretet és támogatás veszi körbe, amióta február 5-én bejelentették, hogy daganatos beteg. Mindez sokat segített Katalin hercegnének is abban, hogy nyilatkozzon az állapotáról.

Írta a Magyar Hírlap