Vicc: a Momentum családbarát országot akar

Fekete-Győr kiállt az ATV Szigorlat című műsorába, s lényegében nem volt olyan kérdés, amire igazat válaszolt volna. Maga is elismerte, hogy a pártnak önvizsgálatra van szüksége, de jobban meg kell mutatni a választóknak, hogy milyen ország lesz, amit a Momentum fog vezetni.

A választók őszintén remélik, hogy semmilyen, mert a Momentum nemcsak a kormányrúdhoz nem jut, de annak közelébe sem.

Fekete-Győr elismerte Churchill igazságát, aki – mint mondta – csak abban a statisztikában hisz, amit ő hamisított. Fekete-Győr pedig abban, amit a K-Monitor és a Transparency International. Az a két közismert Soros-szervezet, amelyek még véletlenül se szolgáltatnak olyan adatokat, amelyeknek köze volna a valósághoz. Ezek adatai alapján mondta Fekete-Győr, hogy a Top 3 legtisztább kezű önkormányzata közül kettő momentumos. Egyik Terézváros, a másik Józsefváros. Ha most gyorsan elmondanám, hogy a terézvárosi és a józsefvárosi polgármesterrel kapcsolatban milyen kerületkárosításokról jelentek meg hírek, akkor Fekete-Győr mindjárt nem volna ilyen büszke. Pontosabban könnyen lehet, akkor is büszke lenne, mert a DK liberális ifjúsági szervezetének éppolyan vastag bőr van az arcán, mint az anyapárt vezetőjének és tagjainak, és akkor is büszkélkedik, ha éppen el kellene bujdokolnia.

A valóság az, hogy Fekete-Győrnek már régen távoznia kellett volna a közéletből s otthon nevelni a csemetéjét, a bíróság ugyanis bűnösnek találta és elítélte. Másodfokon ugyanis megváltoztatták az elsőfokú bírósági ítéletet, így hivatalos személy elleni erőszak miatt bűnös Fegyőr és társa, Szarvas Koppány Bendegúz. Bűnösségük abban áll, hogy Fegyőrrel együtt füstbombát dobtak a közrend védelmére kivezényelt rendőrök közé.

A hivatalos személy elleni erőszakot normális ember nem kezdi el kimagyarázni, hanem eleget tesz a bírósági döntésnek, és elhúz a balfenéken. Fekete-Győr pedig – de tegyük hozzá, hogy hasonló cipőben jár a DK-s Varju László is – büszkén flangál a televízió képernyőjén és arról hadovál, hogy ha a Momentum hatalomra kerül, akkor korszakváltásra lesz szükség.

Ez nyilván azt jelenti, hogy az ő rendszerükben a rendőrök a sarokba lesznek állítva, s nem a rendszer biztonságát őrzik, hanem arra vigyáznak, hogy a momentumos kormány kellő elszántsággal tudjon a magyar érdekek ellen dolgozni. Hogy ki tudjon állni például az LMBTQ-érdekek mellett, s megtegyen mindent a gyermekvédelmi törvény elfogadásának megakadályozására, illetve megszigorítására.

Mindezek mellett Fekete-Győr gyermekvédőnek tüntette fel a Momentumot, ellentétben a Fidesszel. Azt még megtoldotta azzal is, hogy a Momentum egy családbarát Magyarországot szeretne. Az nem jelent számukra semmit, hogy voltaképpen a baloldal jelenti a legnagyobb veszélyt a gyermekekre, hiszen nem szavazták meg a pedofilellenes gyermekvédelmi törvényt, és egyébként sem tettek semmit a gyermekvédelemért és a gyermekekért. Kénytelenek vagyunk azt is ideírni, hogy Brüsszelben is támadták a törvényt, amiért aztán befagyasztották az uniós pénzeket.

Hihetetlen, hogy egyetlen olyan esetet sem lehet találni, amelyben a Momentum olyan ügyet támogatott volna, amely megegyezik a kormányt támogató több milliós magyarság akaratával.

Ha pedig ez így van, akkor nem csoda, ha Fekete-Győr András is szerepel azon az országszerte a napokban megjelent plakáton, amely arról szól, hogy a dollárbaloldalt megvették kilóra. Ez nem is lehet kérdés, hiszen Márki-Zay Péter maga ismerte el, hogy dollármilliók érkeztek hozzá, amelyet a 2022-es választási kampány érdekében az összefogásban részt vevő ellenzéki pártok kampányára költötték.

Fekete-Győr az adásban is tagadta, hogy a Momentum ebben érintett lenne ebben. Úgy tesz, mintha a Momentum nem lett volna tagja az ellenzéki összefogásnak. Van képe olyat mondani, hogy ők abból a pénzből nem kaptak. Ők a kampányhoz csak adtak. „Mi adtunk. Energiát, erőforrást, aktivistákat és pénzt is abba a kampányba.”

Nagy kérdés, szabad-e ilyen egyoldalú tartalom mellett egyáltalán az ATV műsorát nézni. Azoknak persze igen, akik belekapaszkodnak az utolsó szalmaszálba, a dollárbaloldal embereinek mondataiba, hogy hátha nekik lesz igazuk, s a végén győznek Gyurcsányék, Fegyőrék, Karácsonyék, Márki-Zayék.

Szerencsére a közvélemény-kutatások ennek az ellenkezőjéről szólnak. 2022-ben a Publicus még a választás napján is fej-fej melletti állásról beszélt, estére azonban kiderült, hogy minden idők legsúlyosabb vereségét szenvedte el a baloldal. Mindez azért, mert soha nem ismerik be, hogy a valóság kegyetlen hozzájuk, s képesek saját választóiknak is hazudni, noha tudják jól, mi az igazság. Az, hogy nem választást akarnak nyerni, hanem jól akarnak élni a politikából. Pont.

A szerző újságíró

Írta a Magyar Hírlap