Közelít az ukrán összeomlás?

Elérhető közelségbe került az ukrán védelem áttörése, miközben a háborúpárti nyugati vezetők egyre jobban aggódnak amiatt, hogy nem képesek tovább folytatni a háborút – írta meg a Hirado.hu.

Egyre jobban aggódnak az Egyesült Államok és az Európai Unió háborúpárti vezetői, hogy nem képesek tovább folytatni a háborút – erről ír a Bloomberg. A vezető amerikai újság szerint Kijev egyre nehezebben képes fenntartani a harcok intenzitását az elmúlt időszakra jellemző nyugati támogatások elmaradása miatt.

Ezzel párhuzamosan napi szinten éri drón- és rakétatámadás az ukrán energiainfrastruktúra és katonaság egységeit a légvédelem hiánya miatt, majd hozzáteszik: „sokasodnak a félelmek (nyugati részről – a szerk.) azzal kapcsolatban, hogy Oroszország az elkövetkező hetekben komoly sikereket és területszerzést könyvelhet el, ha sikerül áttörnie az ukrán frontvonalakat.”

A cikk szerint elsősorban a Csaszov Jar térségben várják az áttörést, Zelenszkij elnök még több nyugati katonai támogatást kért a háború folytatásához, azonban Joe Biden elnöknek ez idáig nem sikerült keresztülvinni a kongresszuson az újabb, hatvanmilliárd dolláros katonai támogatási csomagot. Mike Johnson képviselőházi elnök úgy véli, legkorábban szombaton szavazhatnak a támogatási tervezetről.

Írta a Magyar Hírlap