Eredivisie: a Tottenham mellőzött spanyol szélsőjét akarja a Feyenoord! – sajtóhír

Brit lapértesülés alapján a holland élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Eredivisie) szereplő Feyenoord szeretné szerződtetni a Tottenham Hotspur mellőzött spanyol szélsőjét, Bryan Gilt…

(Photo by Chloe Knott – Danehouse/Getty Images)

A The Standard információi szerint a Feyenoord a nyári átigazolási időszak folyamán újra megpróbálkozik Bryan Gil megszerzésével. A holland együttes már a januárban szerette volna szerződtetni a spanyol szélsőt, ám a Tottenham akkor elutasította a rotterdami alakulat ajánlatát. Gil szerződése egyébként 2026 nyaráig érvényes az angol csapattal, a transfermarkt pedig 16 millió euróra becsüli a piaci értékét. 

Bryan Gil 2021 nyarán a Sevillától igazolt át a Tottenham Hotspurhöz 25 millió euró ellenében. A londoni gárda nagy reményekkel szerződtette le az ifjú szélsőt, aki viszont nem igazán kapta meg a lehetőséget a bizonyításra. A Spurs a 2021/2022-es, majd a 2022/2023-as szezon második felében is kölcsönadta Gilt, először a Valenciához, majd egykori klubjához, azaz a Sevillához. Ebben az idényben mindössze 11 tétmérkőzésen kapott lehetőséget Ange Postecoglou-tól, összesen pedig 221 percet töltött a pályán. Bryan Gil 2021 márciusában debütált a spanyol válogatott, eddig 4-szer húzhatta fel magára a címeres mezt. 

fociclub