A NATO is részt kíván venni az orosz-ukrán háborúban

A NATO is arra készül, hogy résztvevő legyen a háborúban- mondta Gulyás Gergely a Kormányinfón. A Miniszterelnökséget vezető miniszter kiemelte, míg eddig csak egyes pártok tettek háborúpárti nyilatkozatokat, most a NATO is részt kíván venni.

Megjegyezte, ne felejtsük el, hogy sisakok szállításával kezdődött és most már veszélyes fegyverekkel folytatódik. Ezek a támogatások győzelmet nem hoztak, de a háborút meghosszabbítja – tette hozzá.

Emlékeztetett, nyíltan beszélnek EU-s vezetők arról, hogy csapatokat kell küldeni Ukrajna területére. „Többször elmondtuk, hogy ez világháborúhoz vezethet, mert mind a két oldalon atomhatalmak állnak. Mi továbbra is azt mondjuk, hogy ki kell maradni a háborúból, ha erről nem tudjuk a NATOT meggyőzni, akkor is ki fogunk maradni a háborúból” – hangsúlyozta a miniszter.

Kiemelte, az amerikai elnökválasztásig nem lesz változás az USA álláspontjában.

A kormány a benzinárakról is egyeztetett, Kifejtette, a benzinben és a gázolajban is megfizetjük a háború árát és a háborús konfliktusok árát. Biztos, hogy ezek a háborús árak akkor fognak csökkenni, ha béke lesz. A háborús árakon már ne lehessen nyerészkedni, ez a kormány álláspontja – mondta Gulyás Gergely.

Kiemelte: A magyar benzinárak magasabbak a környező országok átlagáránál. A kormány felszólítja a kereskedőket, hogy az árakat vigyék le a környező országok szintjére, ha ezt nem tartják be, akkor a kormány érvényt fog szerezni akaratának.

Írta a Magyar Hírlap