Huszonöt év fegyházbüntetésre ítélte a bíróság a Deák téri késelés egyik elkövetőjét

MH/MTI
2024. április 29. hétfő. 18:15

Huszonöt év fegyházbüntetésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte a bíróság a Deák téri késelés egyik elkövetőjét – közölte hétfőn a Fővárosi Törvényszék. A tájékoztatás szerint a fiatal férfit több ember sérelmére elkövetett emberölés, felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt ítélték el.

A másod- és harmadrendű vádlottra csoportosan elkövetett rablás bűntette és védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt hét év hat hónap fegyházbüntetést és hat év közügyektől eltiltást, valamint öt év fegyházbüntetést és öt év közügyektől eltiltást szabott ki – közölték. Hozzátették, hogy az ítélet nem jogerős, azzal szemben mind az ügyészség, mind pedig a vádlottak és védőik fellebbezést jelentettek be.

A bírósági közlemény szerint 2020. május 22-én éjjel több társaság között alakult ki összetűzés az Erzsébet tér közelében, a társaság tagjai ittas állapotban voltak, és ketten a későbbi elkövetők közül kábítószert is fogyasztottak.

A verekedés során az egyik férfi késével többször megszúrt két másikat, akik a sérüléseik következtében életüket vesztették – írták.

A bíróság azt is közölte, hogy a másodrendű vádlott az egyik – később elhalálozott – földön fekvő embert bántalmazta. Ebben a harmadrendű vádlott úgy vett részt, hogy mozgásával biztosította és erősítette az elkövetőt – ismertették a részleteket.

A bíróság a vádtól eltérően nem különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette kísérletének, hanem életveszélyt okozó testi sértés bűntette kísérletének minősítette a másod- és a harmadrendű vádlott cselekményét – közölték.

Írta a Magyar Hírlap