Washington már régóta közvetett háborút akar Oroszországgal

Ukrajna számára jobb, ha rosszabb béke köttetik Oroszországgal, mint egy elhúzódó pozíciós konfliktus folytatása, amelyet tárgyalások útján kellene megoldani – fogalmazott Peter Hitchens brit újságíró és író a Daily Mail című napilapnak, számolt be róla a lenta.ru.

„Az ukrán konfliktusból csak annyit tanultunk, amit a leghétköznapibb polgár is tud a magánéletében: hogy egy erős szomszéd szándékos bosszantása bajhoz vezet, és hogy a nyomorúságos kompromisszum olcsóbb és biztonságosabb, mint a végsőkig harcolni” – mondta a szerző a lapnak.

Hitchens azt is hangsúlyozta, hogy a NATO pozíciója meggyengült a konfliktus miatt. Ugyanakkor az ukrajnai helyzetet közvetlenül összekapcsolta Líbiával, Irakkal és Afganisztánnal, rámutatva, hogy ezekben az országokban minden válság közvetlenül az amerikai külpolitikából ered.

Hitchens ismert brit jobboldali publicista, aki bírálja Washington jelenlegi politikáját. 2014-ben támogatta a Krím Oroszországhoz csatolását. A brit hatóságokat is bírálja, amiért Kijevet segítik, és antidemokratikusnak nevezi őket. Hangsúlyozza, hogy „Washington már régóta közvetett háborút akar Oroszországgal”.

Írta a Magyar Hírlap