Jos Verstappen: 2026-ra is gondolnunk kell

Élvezi a Red Bull-lal való versenyzést Max Verstappen – ezt mondta a világbajnok édesapja, Jos a RaceXpressnek adott interjújában hétvégén, a Wallonia Ralin, ahol rajthoz állt.

Az utóbbi hónapokban felerősödtek azok a hírek, hogy a holland távozhat az energiaitalosoktól, és bár jelenleg kissé nyugodtabb a légkör, de állítólag a Miami Nagydíj után a menedzsment leül tárgyalni a Mercedes képviselőivel egy esetleges átigazolás lehetőségéről.

Az idősebb Verstappen szerint viszont jelen pillanatban jó helyen van a fia Milton Keynesben.

f1-verstappen-redbull

„Őrülten jól alakulnak a dolgok, hihetetlen, hogy Max milyen erős. A versenyek során is látni, hogy mindent kontroll alatt tart, mindenen rajta tartja a szemét. Ott van az időmérőkön is, gyönyörű látni, ahogy dolgozik” – mondta Jos Verstappen.

„Ami a szerződését illeti: szerintem mindenki őt akarja, bár azt gondolom, hogy Max jó helyen van jelen pillanatban. Gyors autója van, de távolabbra, 2026-ra is néznünk kell, szóval hagyjuk, hogy minden befusson hozzánk ebben a pillanatban. Nyugodtak vagyunk, és meglátjuk, hogy mi történik” – tett arra utalást a holland, hogy 2025-ben biztosan a Red Bull lesz a fő vb-esélyes, de az új szabályrendszerrel ez is módosulhat, és erre is gondolniuk kell.

Ezen az is segíthet, hogy Adrian Newey 2024 végén elhagyja a Red Bullt, és máshol szeretne dolgozni, ami szintén abba az irányba mutat, hogy ez a formáció nem lesz ugyanaz a következő szabályrendszerben, mint most – de Jos Verstappen ezt nem akarta kommentálni.

„Semmit sem fogok mondani erről, mert mit kellene mondanom? Nem tudok semmit. Van egy megegyezés közte és a Red Bull között, a többit pedig majd meglátjuk. Nem mondhatok többet. Mind tudjuk, hogy milyen szinten teljesített, és mennyire jó.”

formula.hu