Tudósok is állítják, hogy szimulációban élünk

A Portsmouthi Egyetem fizikusa, Melvin Vopson a fizika egy új törvényét vizsgálta 2022-ben, amely a termodinamika második főtételén alapszik. Ez a fizikai törvény kimondja, hogy az entrópia, vagyis egy zárt rendszer rendezetlensége csak változatlan vagy növekvő lehet, de soha nem fog csökkenni. A tudós szerint az információs rendszerek entrópiájának azonosnak kell lennie, ám ez nem így van

Emiatt Vopson megalkotta az információdinamika második törvényét, kijelentve, hogy az „ötödik halmazállapotának” léteznie kell ahhoz, hogy egyensúlyba hozza az univerzum tágulását anélkül, hogy hőt veszítene vagy nyerne. A fizikus szerint ez a tény megköveteli, hogy az univerzum teljes entrópiája állandó maradjon, és ez bizonyíthatja, hogy szimulációban élünk.

Míg Charles Darwin úgy vélte, hogy a mutációk véletlenszerűen következnek be az evolúció során, addig Vopson azt mondja, hogy a mutációk azért fordulnak elő, hogy segítsenek kiegyensúlyozni az információs entrópiát. Ennek bizonyítására megvizsgálta a Covid–19-et és mutációit, és egyedülálló összefüggést talált a genetikai mutációk információi és dinamikája között. Mindez azt bizonyítja, hogy szimulációban élünk.

Írta a Magyar Hírlap