A közepes gumi okozta a Mercedes vesztét

Tovább tart a Mercedes vesszőfutása, Miamiben mind a két autó elbúcsúzott a sprintidőmérő második szakaszában. A 11. rajthelyet megszerző George Russell értékelésében elmondta, hogy nem tudták működésre bírni a közepes keverékű abroncsokat, ez vezetett a korai és fájdalmas kieséshez.

„Az szabadedzésen a lágy abroncs nagyon jól működött az autónkon, jó volt a tempónk” – kezdte a brit versenyző. „Csakhogy a közepes gumikon nem tudtuk megtalálni a megfelelő működési tartományt. Szoros volt a verseny, nem szabadott volna ennyire közel lennünk a továbbjutási határhoz.”

russell-miami

„Az éjszaka folyamán dolgoznunk kell, és javulnunk kell a fő kvalifikációra” – mondta Russell, aki szerint a magán a sprinten javítani tudnak a gyenge eredményen: „Nincs kétségem afelől, hogy a sprintben előrébb fogunk lépni. Meg kell próbálnunk megoldani a kvalifikációs problémáinkat, hiszen mindig nehéz harcolni az előttünk haladó autókkal, amikor hátrányból kezdünk.”

 

„Mindenki hozott frissítéseket erre a versenyre” – folytatta a brit. „A McLaren egy nagy frissítést hozott, az Astonnak pedig legutóbb volt valamije. Egy csónakban evezünk a többiekkel, de ma egyszerűen nem működtek a dolgok a számunkra.”

russell-miami-2

formula.hu