Ricciardo: Épp most fordul a szerencse!

A Miami Nagydíj sprintidőmérőjének legkellemesebb meglepetését Daniel Ricciardo szolgáltatta: az idei szezonban eddig meglehetősen gyenge formát mutató, bár Kínában már kicsit „éledező” ausztrál versenyző a riválisok hibáit kihasználva a negyedik helyre kvalifikálta magát az RB-vel, amin igazság szerint maga is meglepődött:

ricciardo-miami-2

„Tudom, hogy ez bennem van, de számítottam-e arra, hogy a második sorból rajtolhatok? Ennyire jóra azért nem gondoltam” – kezdte az ausztrál versenyző az értékelést. „Nagyon jól éreztem magam az SQ2-ben, és tudtam, hogy az a kör elég jó lesz az SQ3-hoz.”

„Azt hiszem, az ötödik helyen végeztem, és arra gondoltam, hogy az ötödik hely nagyon jó lenne az utolsó szakaszban is. Aztán végül negyedik lettem” – mondta a szokásosnál is fülig érőbb szájjal a „Méhészborz”, aki annyira a határon autózott, hogy a falat is többször érintőre vette:

ricciardo-miami-1

„Nagyon vad volt az egész. A köreim jók voltak, de itt nehéz igazán tisztán menni, trükkös volt a pálya,. Mindkét körben érintőre vettem a falat, nagyon keményen nyomtam. Nagyon büszke vagyok arra, ahogy ma teljesítettem, de a csapat is hozzájárult ehhez az elmúlt néhány verseny fejlesztéseivel” – mondta Ricciardo, aki szerint most fordul a szerencséje:

„Kínában kicserélték a karosszériámat, itt pedig új padlólemezt kaptunk, szóval határozottan úgy tűnik, hogy fordul a kocka. Nagyon jó érzés, hogy az élmezőnyből rajtolhatok!”

ricciardo-rb-miami

formula.hu