„Úgy jött, mint egy torpedó” – Vettelt idézte Sainz a leintés után

A harmadik helyről indulva épphogy lecsúszott a dobogóról és végül a negyedik pozícióban végzett Carlos Sainz a Miami Nagydíjon, szűk másfél másodperccel lemaradva csapattársától, Charles Leclerc-től. A spanyol kifejezetten eseménydús futamon van túl: a rajtnál Sergio Perez lökte ki majdnem, majd csapattársát szorongatta, de nem tudott elmenni mellette, a végén pedig Oscar Piastrival keveredett kemény csatába.

„Ma mindenki nagyon keményen versenyzett. Először Checo a rajtnál, ahogy régen Seb (Vettel – a szerk.) mondta, úgy jött, mint egy torpedó, majdnem mindannyiunkat magával vitt, én pedig vesztettem két pozíciót emiatt” – kezdte értékelését a Ferrari pilótája a Sky Sports F1 kamerái előtt. „Onnantól kezdve nagyon gyors voltam, vigyáztam a gumikra. A biztonsági autót egy kör alatt nem tudtam utolérni, ez pedig a győzelmünkbe kerülhetett.”

A futam második felében Piastrival vívott csatája után Sainz kissé kiakadt a csapatrádión, mivel nehezményezte, hogy a versenybírók nem büntették az ausztrál agresszív manőverét. Végül egyébként nem származott különösebb hátránya ebből a ferrarisnak az időveszteségen kívül, Piastri ugyanis sérült első szárnya miatt kihajtott a bokszba, így Sainz maradt a pozícióban.

„Ezután nagyon frusztrált voltam Oscar miatt, mert egyértelműen leterelt engem a pályáról, emiatt pedig Maxhoz és Charles-hoz (Verstappen és Leclerc – a szerk.) képest is időt veszítettem. Úgy láttam, a stewardok nem igazán voltak ma szigorúak a büntetésekkel, úgyhogy erőszakosnak kellett lennem és csak bevetődnöm” – mondta a spanyol.

formula.hu