Egy izgalmasan kinéző űrórával, egy olcsóbb társával, laptopokkal, táblagéppel és új fülhallgatóval is kijön most a Huawei

Huawei Watch Fit 3 és Watch 4 Pro Space Edition

Némi alakváltáson ment át a Huawei belépő szintű órája, a legújabb modell, a Watch Fit 3 immár négyzetszerűbb (szélesebb) kialakítás kapott. Képernyője 1,82 hüvelykes AMOLED, melyet egy 9,9 milliméter vékony és 26 grammot nyomó óratestbe szereltek. A kütyü oldalán ott a forgatható korona (lünetta). A gyártó ígérete szerint a Watch Fit 3-ban a korábbinál fejlettebb, pontosabb alvásfigyelő technológia került, amely a fiziológiai mutatók nagyobb skáláját fedi le, valamint továbbfejlesztett alvási pontszámrendszerrel, alvásmintázat-értelmezéssel és személyre szabott tanácsokkal segítheti a felhasználókat. Ez a modell már a légzést is figyeli alvás közben. A véroxigénszint-mérő 25 másodperc alatt ad eredményt, a pulzusmérés pedig 30 százalékkal lett pontosabb. Az Európában május 22-én piacra kerülő Watch Fit 3 a gyártói ígéret szerint 7–10 napon át bírja egy feltöltéssel. 60 ezer forintért lehet majd beszerezni.

A Huawei Watch 4 Pro Space Editionről lehetne sokat írni, de talán csak röviden érdemes: szoftveresen megkapta a Fit 3 említett újdonságait, új egészségügyi mutatóval bővült, illetve új trendelemző funkcióval egészült ki, így még több alapvető egészségügyi mutató tesztelését teszi lehetővé 60 másodperc alatt. Azért nem érdemes sokkal többet írni róla, mert a látvány sokkal beszédesebb: az új modellt a rakétákban és űrhajókban használt Laval-fúvóka által ihletett Laval koncepció teszi izgalmassá, amelyet a készülék nanokristályos kerámia előlapjában, illetve a kifejezetten ehhez az órához kiadott óraszámlapban is alkalmaztak. Szép.

MateBook laptopok, táblagép és FreeBuds 6i fülhallgató

A dubaji eseményen megvolt a nemzetközi premierje a kínai piacon tavaly ősszel kihozott MatePad 11.5 PaperMatte Edition táblagépnek is. Ez a tablet gyártó ígérete szerint egy olyan új képernyőtechnológiát vonultat fel, ami papírszerűbb élményt kínál, kevésbé tükröződik és a szemet is kíméli, továbbá természetesebb írásélményt is eredményez a M-Pencil tollal. A gyártó elmondása szerint a kijelző kialakítása 2 százalék alá csökkenti a felületi visszaverődést, és 99 százalékban kiküszöböli a fényinterferenciát, így a felhasználók fényes, megvilágított beltéri környezetben, vagy akár kinti napsütésben is kényelmesen olvashatnak vagy nézhetnek videókat 3:2-es képaránnyal, 144 hertzes frissítési rátával és 2,8K-s felbontással.

A Huawei frissítette MateBook-szériáját is, az új MateBook X Pro 2024-be az Intel Ultra chipsetet szerelik, a MateBook 14 pedig 13. generációs Core i5/i7 processzorokkal frissült.

A Huawei FreeBuds 6i fülhallgató fülbedugós kialakítást kapott, a jó hangminőséget jelentő Hi-Res Audio Wireless tanúsítvánnyal rendelkezik és egy feltöltéssel (tokban) 35 órán át bírja.

Huaweei FreeBuds 6i fülhallgató

Huawei

Utóbbi újdonságok hazai árazásáról még nincs hír.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG