Liga MX: hosszabbított fiatal edzőjével a Cruz Azul – HIVATALOS

A mexikói bajnokságban (Liga MX) szereplő Cruz Azul új szerződést kötött az év elején kinevezett vezetőedzőjével…

(Photo by Jonathan Mondragon/Jam Media/Getty Images)

A mexikói Cruz Azul együttese máris 2027-ig megújította a naptári esztendő elején kinevezett vezetőedzője, Martín Anselmi szerződését, miután a csapat a fiatal tréner irányításával második helyen végzett a Clausura alapszakaszában.

A mexikóvárosi együttest csak a nagy rivális rekordbajnok Club América előzte meg az aktuális kiírásban, és bíznak benne, hogy a rájátszásban minél sikeresebbek lehetnek.

A 38 esztendős argentin szakember nem rendelkezik számottevő játékosmúlttal, miután hazájában több korosztályos együttest irányított. Anselmi először Miguel Ángel Ramírez asszisztense volt az ecuadori Independiente del Valle csapatánál, akit aztán követett a brazil Internacionalhoz, majd első felnőtt vezetőedzői megbízatása alkalmával a chilei Unión La Calera trénere lehetett. 2022 májusában tért vissza az IDV-hez, melyet abban az évben Copa Sudamericana- és Copa Ecuador sikerhez vezetett, tavaly pedig megnyerték a hazai és a dél-amerikai Szuperkupát egyaránt, majd innen vitték el őt a mexikóiak.

fociclub