Ritmikus gimnasztika Eb – Fináléba jutott Pigniczki Fanni!

Pigniczki Fanni döntős a hazai rendezésű ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságon. A kétszeres olimpikon, vb-érmes klasszis labdával nyolcadikként jutott a legjobbak közé. Karikával első számú tartalék, azaz kilencedik. Wiesner Hanna karikával 19., labdával pedig 14. lett.

Eddig két szerrel mutatkoztak be a felnőtt versenyzők a Papp László Budapest Sportarénában. A magyarok gyakorlatait hangorkán kísérte. A két szer után az egyéni összetett rangsorban Pigniczki Fanni a 7. (67.000 p.), Wiesner Hanna pedig a 14. (64.050). A folytatásban a buzogány, és szalag selejtező következik a felnőtteknél, ezt holnap rendezik meg. A szerenkénti döntőkre pedig vasárnap kerül sor.

Gelle Noémi edző: Nagyon erős a mezőny. A lányok igyekeztek, Fanninak eddig van egy döntős helye, valamint a másik szerrel első számú tartalék. Hanna is odatette magát, a közönség pedig fantasztikus. Kiemelt jelentőségű lesz az, hogy hogy sikerül a regenerálódás a holnapi selejtezők előtt. Péntek délelőtt laza átmozgató edzés következik, aztán jöhet a szalag és a buzogány selejtező.

A 40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság vasárnapig tart a Papp László Budapest Sportarénában. Az Eb-t a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) közreműködésével rendezték meg.

Részletes program és további információk az Európa-bajnokságról az rg2024.eu–n.