Ritmikus gimnasztika Eb – Vukmir Elena 6. és 8. helye az arénában

Egy előkelő hatodik és egy nyolcadik hely a budapesti ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságon. A Papp László Sportarénában zajló kontinensbajnokságon a juniorok versenyében Vukmir Elena két szerrel is döntőzött.

Először karikával lépett szőnyegre, és 27.900 ponttal nyolcadik lett, majd következett a labda finálé, ahol a dicséretes hatodik pozíciót csípte el. Erre a gyakorlatára 29.900 pontot kapott.

Az aranyérmet karikával a román Amalia Lica szerezte meg, megelőzve az izraeli Alona Tal Francót, és a lengyel Olivia Maslovot. A labda döntő dobogósai: 1. Maayan Sumkin Meital  (izraeli), 2. Anna Piergentili (olasz), 3. Magdalena Valkova (bolgár).

Vukmir Elena: Elmondhatatlanul boldog vagyok. Karikával sajnos rontottam, de aztán mégis sikerült pozitívan zárni a napot. Nagyon köszönöm a közönségnek, hogy ilyen sokan kilátogattak az arénába.

Koch-Tiringer Tímea edző: A karika gyakorlat nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. Igyekeztünk elfelejteni azt a következő fináléig. Ráadásul Elenának még át is kellett öltöznie. Azt hangsúlyoztam neki, hogy csak a következő feladatára koncentráljon. A folytatásban sikerült egy hatodik hely, és ez pozitív. Ebből kell építkeznünk.