Veres Roland egy szoros, és kevéssé érthető vereséggel nyitott Bangkokban, így elúszott az olimpia.

Sajnos magyar szempontból nem kezdődött jól a második világkvalifikációs torna, a Huamark stadionban ringbe lépő első magyar ökölvívó, Veres Roland vesztesen hagyta el a ringet, pedig álomszerű volt a kezdés…

Eb-bronzérmesünk, és az Európa Játékokon negyeddöntős Veres Roland az elmúlt harminc év legjobb uruguayi ökölvívója ellen bizonyíthatott, Lucas Alexander Fernandez hét éve tagja a nemzeti csapatnak és 32 év után nyert érmet hazájának egy Pánamerikai Játékokon.

Roli kiválóan nyitott, betartotta az edzői utasításokat, és számoltatta is a dél-amerikai riválist, így 4:1-re vezetett az első menetet követően. Azt csak az égben tudhatják, hogy az észt pontozó hogyan láthatta az első menetet 10:-9-re ellentétesen…

A második menetben Fernandez agresszívabb volt, és kiegyenlített csata zajlott, 3:2-re ebben az etapban már az uruguayi volt a jobb a pontozóknál. A harmadik menetben Roli nem tudta követni a megbeszélt taktikát, a végét jobban zárta az uruguayit, és 3:2-re nyerte meg az összecsapást.

Összesen 135 ország 665 ökölvívója nevezett az eseményre, végül pedig 133 nemzet 579 bokszolója vesz részt Bangkokban. Ötvenegy kvóta talál gazdára a második, és egyben utolsó világkvalifikációs tornán, amelyet Thaiföld fővárosa rendezhet.

A magyar csapat első napi eredményei a második világkvalifikációs tornán:

Férfi 57kg, a 32 közé jutásért: Veres Roland – Lucas Alexander Fernandez (uruguayi) 2:3

Magyar Ökölvívó Szakszövetség