Vitézy elárulta, kit tartana meg biztosan a fővárosi pozíciójában, ha megválasztják

A politikus korábban számtalanszor elmondta, hogy nem szereti a posztok ígérgetését és a hatalmi játszmákat.

Önkormányzati választások

Marad-e Budapest főpolgármestere Karácsony Gergely? Melyik városokban lehet esélye az ellenzéknek? Megrengethetik-e a közéleti botrányok a Fidesz helyi bástyáit? Június 9-én kiderül – kövesse velünk a 2024-es önkormányzati választások legfontosabb híreit!

“Én nagyon tisztelem a Bardóczi Sanyi munkáját, aki a főtájépítész most a fővárosban, én is dolgoznék vele tovább, ha úgy adódik” – elmíti Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt egy Facebookra feltöltött videóban. A politikus a Népligetről szóló terveit ismerteti, ahol elmondja, a jelenlegi városvezetésnek szerinte egész jó stratégiai terve van a parkra, ez ugyanis azzal számol, hogy élővé tenné a helyet, beszűkítené az óriási aszfaltfelületeket. Hozzátette, fontosnak tartaná, hogy lehessen venni a Népligetben egy kávét vagy fagyit, illetve hogy legyen mosdó is, szerinte ezek megvalósítása nem is lenne olyan hatalmas összeg. 

Vitézy kiszólása azért érdekes, mert korábban többször beszélt arról, nem szeretné előre leosztani a fővárosi pozíciókat, inkább a városfejlesztéssel foglalkozna, legalábbis a kampány ideje alatt. Múlt héten azonban már megemlítette, hogy nem zárkózna el attól, hogy ha Karácsony Gergely nyer, és felkéri őt helyettesének, akkor ő el is fogadja ezt a posztot és hozzátette, akár még ő is kínálhat pozíciót Karácsonynak fordított eredmény esetén.  

Vitézy Dávid: Amivel én foglalkozom, az a 90 százaléka a főpolgármester teendőinek

Mi a különbség Vitézy Dávid, a szakember és Vitézy Dávid, a politikus között? Honnan lenne ember a BKK-rendészethez, és mi történne azokkal, akiket leszállítanak? Hogyan lehet az államot együttműködésre bírni? Miből finanszírozza, és kik csinálják a kampányát? Közéleti podcastunk Budapest2024 minisorozatában a főpolgármester-jelölteket kérdezzük.

A friss közvélemény-kutatások szerint jelenleg Karácsony magabiztos győzelemre számíthat a június 9-i választáson, őt követi Szentkirályi Alexandra (Fidesz-KDNP), harmadik Vitézy és végül a Mi Hazánkos Grundtner András. A Republikon felmérése a biztos pártválasztók körében a jelölteknek 40, 30, 25, illetve 3 százalékos támogatottságot mért. Ezzel párhuzamosan egy kormányközeli kutatóintézet telefonos kutatása már azt szondázza, hogyan alakulhatnak a szavazói szimpátiák akkor, ha a három valódi eséllyel rendelkező jelölt versenye két fősre szűkülne, erről itt írtunk bővebben:  

HVG