„A legrosszabbnak érződött az autó” – Hamilton

„A legrosszabbnak érződött az autó” – Hamilton

Csak a mezőny utolsó negyedében foglaltak helyet a Mercedesek a Formula-1-es Magyar Nagydíj második szabadedzésén: Lewis Hamilton a 16., George Russell pedig az utolsó, 20. pozíciót kaparintotta meg. A sorrendet persze befolyásolta, hogy az egyes istállók teljesen eltérő programot futottak, nem kis részben a most debütáló kísérleti időmérős gumiszabály miatt.

Hamilton ennek kapcsán meg is jegyezte, hogy nem rajong az új formátumért: szerinte a kevesebb szett abroncs kevesebb körözést is eredményez az edzéseken, ők például egyetlen szett közepes gumin teljesítették az FP2-t. Viszont mindezen befolyásoló tényezők mellett sem érezte jónak ma a W14-est a hétszeres világbajnok:

f1-hamilton-mercedes-hun-day1

„Nem, egyáltalán nem érződött jónak” – nyilatkozta a Formula.hu jelenlétében a Hungaroringen. „A legrosszabbnak érződött ma az autó. De dolgozni fogunk este a beállításokon, de remélhetőleg holnap… tavaly is borzalmasnak érződött az elején, de sikerült ezen változtatnunk azzal, hogy módosítottunk néhány beállításon. Ezen fogunk dolgozni ma este, és remélhetőleg holnap jobbnak fog érződni az autó.”

A csapattárs Russell ezzel szemben már optimistább hangot ütött meg, miután szembesítették Hamilton álláspontjával: „Én nem éreztem túl rossznak, hogy őszinte legyek. Nyilvánvalóan teljesen más programon voltunk, mint bárki más. Végig egyetlen szett gumit használtunk: azt, amelyiket már az első edzésen is használtunk. Úgyhogy a köridők nem igazán mutatnak valós képet, és biztos vagyok benne, hogy holnap jobbak leszünk.”

„Arra koncentráltunk, hogy megpróbáljunk javulni. Tudjuk, hogy rendszerint javulni szoktunk, ahogy halad előre a hétvége, aminek így is kell lennie. Tanultunk néhány érdekes dolgot ezen az egy edzésen is, szóval meglátjuk, hogyan teljesítünk holnap.”

Amikor arról kérdezték a fiatalabb britet, mi hiányzott, így felelt Russell: „Kicsit összességében a tapadással küszködtünk, nem tudtuk megfelelő tartományba hozni a gumikat alacsony és magas üzemanyagszint mellett sem” – magyarázta a pilóta, aki szerint át kell nézniük az adatokat, hogy kiderítsék, hogyan tudják a legjobban előkészíteni majd az abroncsokat a szombati időmérőn.

formula.hu