Gyopáros Alpár: A kormány a jövőben is folytatja a Magyar Falu Programot

Gyopáros Alpár: A kormány a jövőben is folytatja a Magyar Falu Programot

MH/MTI
2023. szeptember 14. csütörtök. 18:10

Gyopáros Alpár felidézte, hogy Hévízgyörk a Magyar Falu Program indulása óta több mint 270 millió forintnyi fejlesztést hajthatott végre a program keretében.

Hangsúlyozta: a kormány figyel arra, hogy milyen igényeket fogalmaznak meg a falvakban élők, és ezeket a javaslatokat beépítik a programba, megjelennek a pályázatokban.

A kormánybiztos közölte, hogy a program meghirdetése óta, az elmúlt mintegy négy évben 2900 önkormányzati fenntartású utcát újítottak fel 68 milliárd forintból és 1300 járdaszakaszt építettek több mint hétmilliárd forint értékben. A falvakat összekötő, állami kezelésben lévő utakból 3800 kilométer újult meg, az év végére, a jövő esztendő elejére pedig ez a szám eléri a 4000-et – tette hozzá.

Vécsey László, a térség fideszes országgyűlési képviselője azt mondta, hogy Hévízgyörkön másfél évtizede kiegyensúlyozott fejlesztés zajlik. Mindez nagymértékben köszönhető a Magyar Falu Programnak, amely ott, a Galga mentén különösen nagy jelentőséggel bír – fűzte hozzá.

Bazan Tibor, a község fideszes polgármestere a többi között a településnek adott kormányzati források jelentőségéről beszélt, mert – úgy fogalmazott – Hévízgyörk kizárólag pályázati forrásból tud fejlesztéseket megvalósítani, a saját bevétel az önerő és a működés biztosításához elegendő.

A Deák Ferenc utca 450 méter hosszú, kétoldali szegéllyel megépült aszfaltútjához 45 millió forintot adott a Magyar Falu Program, amihez 18 millió forint önerőt tett hozzá a település.

Írta a Magyar Hírlap