Itthon: Elítéltek két embert a Quaestor-ügyben

Itthon: Elítéltek két embert a Quaestor-ügyben

Az ítélet még nem jogerős.

Nem jogerős ítélet született két vádlottal szemben a Quaestor-ügyben a Fővárosi Törvényszéken – olvasható a Fővárosi Főügyészség közleményben. A Quaestorhoz kapcsolódó közokirat-hamisítás ügyében született az ítélet.

A közlemény szerint az egyik vádlott, a Quaestor cégcsoport egyik tulajdonosa a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt. és a Quaestor Invest KFt. képviseletét a valós irányítás tényleges átadása nélkül, színleg más személyre ruházta át. A stróman ezzel vállalta, hogy ügyvezetőként és vezérigazgatóként jegyezzék be a cégnyilvántartásba, pedig ehhez nem volt képzettsége és büntetett előélete volt.

A Fővárosi Főügyészség a két vádlottal szemben közokirat-hamisítás bűntette, valamint annak kísérlete miatt nyújtott be vádiratot. A bejegyezett képviselőt emellett hamis magánokirat felhasználásával is vádolják.

A cégtulajdonos 250 óra közmunkát, a stróman egy év, végrehajtásban két évre felfüggesztett börtönbüntetést kapott. Az ügyészség nem találta elégségesnek a büntetést, így annak súlyosítását kérte.

A hvg.hu már többszörösen beszámolt az ügyhöz kapcsolód személyekről, a botrány hátteréről és a vádemelés körülményeiről.

HVG