Hamilton mesterséges intelligenciát használna

Hamilton mesterséges intelligenciát használna

Már a múlt héten is komoly visszhangot váltott ki, hogy Max Verstappen három feltartás miatti vizsgálata csak két megrovással záródott az F1-es időmérőt követően, az pedig extra olajat öntött a tűzre, hogy az egyik szingapúri steward Suzukában elismerte, hogy hibát követte el azzal, hogy nem adtak rajtbüntetést a hollandnak.

verstappen-singapore-3

Matteo Perini azt is elmondta, hogy nem szabadott volna enyhítő körülményként figyelembe venni az elégtelen kommunikációt a csapat részéről – ahogy a szintén csak megrovásra ítélt Logan Sargeant esetében sem –, és azt is aláhúzta, hogy az utólagosan indokolatlanul enyhének minősített ítéleteket nem fogják precedensként használni a jövőben.

Amikor Lewis Hamiltont arról kérdezték, elégedett-e azzal, hogy utólag elismerték a hibát, a brit nem volt elragadtatva, és egy érdekes felvetéssel élt: „Nem igazán. Már hány éve… Tudjátok, ez a szabály időtlen idők óta változatlan. Szerintem ideje lenne a mesterséges intelligencia bevetésével foglalkoznunk, hogy jó döntésekre juthassunk.”

hamilton-tommy

Sőt, amikor arról kérdezték, szívesebben látna-e állandó sportfelügyelői testületet az F1-ben, Hamilton továbbra is a mesterséges intelligenciát hozta fel: „Azt szeretném látni, hogy az AI jobb munkát tudna-e végezni vagy sem?”

Sainz: Furcsa, hogy épp a legjobb ússza meg

A múlt hétvége főszereplői közül George Russell és Carlos Sainz is megszólaltak a rajtbüntetés elmaradása kapcsán, előbbi a GPDA igazgatójaként elsősorban a következetességet hiányolta: „Kissé furcsa volt látni, hogy Max megússza megrovásokkal. Mindig a következetességre törekszünk, és tudjuk, hogy ez rendszerint nem egyszerű, de a múltheti eset teljesen egyértelmű volt.”

russell-suzuka-tshirt

A futamgyőztes Sainz máshová helyezte a hangsúlyt: „Nagy kár, hogy épp az a srác ússza meg egyedül, aki uralja a sportágat és szinte mindent megnyer, míg mi többiek mind kaptunk már büntetést. És amikor azt mondom, hogy mindenki, akkor tényleg mindenkit értek ez alatt! Szóval egy kicsit furcsa, és igen, remélem, hogy tanulni fognak belőle.”

formula.hu