Tech: Képernyő nélküli eszközön ötletelhet Jony Ive, a mesterséges intelligencia irányíthatja majd

Tech: Képernyő nélküli eszközön ötletelhet Jony Ive, a mesterséges intelligencia irányíthatja majd

A Financial Times értesülése szerint Sam Altman, Jony Ive és Masayoshi Son is elkötelezett abban, hogy egy forradalmian új készülékkel álljanak elő.

Néhány napja látott napvilágot a hír, hogy valami óriási meglepetés készül a tech-világban. A hírek szerint Sam Altman, a ChatGPT mögött álló OpenAI első embere, valamint Jony Ive, az Apple korábbi formatervezője egyeztetéseket folytat, minden bizonnyal egy olyan hardverről, aminek szerves része lehet a mesterséges intelligencia.

Ezenkívül még annyit lehetett tudni a dologról, hogy Masayoshi Son befektető, a SoftBank vezérigazgatója szintén érdeklődik az ötlet iránt – az ugyanakkor szintén nem világos, hogy befektetőként, vagy más szerepkörben. Most azonban újabb információ derült ki a titkos tervről, és ebben már van némi konkrétum is.

A Financial Times jelentése szerint Sam Altman az Ive LoveFrom tervezőcégét szeretné megbízni az OpenAI első fogyasztói eszközének fejlesztésére. Három, az ügyet közelebbről ismerő, neve elhallgatását kérő informátor szerint egy olyan eszköz létrehozásáról folyik a diskurzus, ami a jelenleginél „természetesebb és intuitívabb felhasználói élményt” biztosít ahhoz, hogy kapcsolatba lépjen az ember a mesterséges intelligenciával.

Az Altman – Ive páros abból indul ki, hogy az iPhone hogyan forradalmasította az érintőképernyős készülékeket és telefonokat. Son ezt az ötletet finanszírozná, és állítólag azt szorgalmazza, hogy az Arm – amiben Sonnak 90 százalékos részesedése van – fő szerephez jusson a projektben.

A Financial Times forrásai szerint az OpenAI-val megvalósuló projekt lehetővé teheti az Ive számára, hogy egy olyan interaktív számítástechnikai eszközt hozzon létre, amely kevésbé támaszkodik a képernyőkre.

Bár a projekt még mindig csak a kezdeti szakasznál jár, a források abban egyetértenek, hogy a három fél elkötelezett az ötlet megvalósításában.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG