Bundesliga: nem tér vissza a világbajnok védő a Bayern Münchenhez!

Bundesliga: nem tér vissza a világbajnok védő a Bayern Münchenhez!

A korábbi hírekkel ellentétben végül nem kapott szerződést a német bajnokságban (Bundesliga) szereplő Bayern München együttesétől a világbajnok hátvéd, Jerome Boateng.

Korábban beszámoltunk arról, hogy Jerome Boateng nagy eséllyel az idény végéig szerződést fog kötni régi-új csapatával, a Bayern Münchennel. A bajor sztárcsapatnak azért lett volna szüksége korábbi játékosára, mert igen szűk a felhozatal a keretben középhátvéd poszton. Végül a megállapodás azonban nem született meg, a 35 éves játékos ennek ellenére megköszönte a lehetőséget korábbi klubjának:

Köszönöm a klubnak, hogy lehetőséget adott a bizonyításra, és külön köszönöm Thomas Tuchel vezetőedzőnek, valamint a stábjának a támogatást. A szurkolóktól is rengeteg biztatást kaptam ebben az időben, amiért szintén nagyon hálás vagyok.

Thomas Tuchel az esetet követően úgy nyilatkozott, hogy a döntés hátterében nem szakmai okok állnak, így arra lehet következteni, hogy Boateng családon belüli erőszak vádjával évek óta húzódó bírósági ügye miatt nem került sor a védő szerződtetésére.

Jerome Boateng korábban 363 mérkőzésen lépett pályára a Bayern mezében, amelyeken 10 gólig és 25 gólpasszig jutott. A  csapattal ez idő alatt összesen 25 trófeát nyert.

fociclub