Nevetett a Kreml szóvivője azon a pletykán, hogy Putyint dublőr helyettesíti

Nevetett a Kreml szóvivője azon a pletykán, hogy Putyint dublőr helyettesíti

A nyugati bulvármédia egy része is felkapta azt az interneten terjedő, ismeretlen forrásból származó értesülést, ami szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök súlyos beteg, és dublőrök helyettesítik nyilvános szereplésein. A Reuters nyomán az RTL azt írta, hogy Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője keddi sajtótájékoztatóján elnevette magát, amikor erről kérdezték.

Ez azoknak az abszurd álhíreknek a kategóriájába tartozik, amelyet sajtótermékek egész sora fejteget irigylésre méltó kitartással. Ez nem vált ki többet egy mosolynál – mondta a szóvivő, aki szerint Putyin jó egészségnek örvend.

Az orosz elnök, aki október 7-én ünnepelte 71. születésnapját, egy 2020-as interjúban ugyancsak tagadta, hogy dublőröket használna, de elárulta, hogy korábban biztonsági okból felajánlották számára ezt a lehetőséget.

Putyin egészségi állapotáról egy vicc is terjed az interneten, ami angol nyelvről lefordítva nagyjából így szól: „A pletykák szerint az orosz elnöknek szívrohama volt, de mivel ez egy orosz roham volt, ezért visszaverték.”

Írta a Magyar Hírlap