Verstappen nemiszervhez hasonlította Ocont az ütközés miatt

Verstappen nemiszervhez hasonlította Ocont az ütközés miatt

2022: Meghökkentő eredménnyel zárult a brazil időmérő edzés: a Q3-ban egy piros zászló és az erősödő eső segítségével Kevin Magnussen szerezte meg az elsőséget – az idei szabályok alapján statisztikailag övé a hétvégi pole-pozíció, de a szombati sprintet kezdhet az élről.

2021: Valtteri Bottas elismerte: jobb munkát is végezhetett volna a Max Verstappen elleni védekezés terén a legutóbbi Mexikóvárosi Nagydíjon. A Red Bull hollandja hiába indult csak a harmadik helyről, az 1-es kanyarba menet mindkét Mercedest megelőzte, majd magabiztosan meg is nyerte a futamot.

2020: Pozitív koronavírustesztet produkált Simon Roberts, a Williams megbízott csapatfőnöke, aki emiatt kénytelen lesz kihagyni a soron következő Török Nagydíjat.

2019: Christian Horner 2020-ra „ironikusan” szoros világbajnoki csatát jósol a Mercedes, a Ferrari és a Red Bull között. Az energiaitalosok csapatfőnöke arra utalt ezzel, hogy a sorozat talán rossz ütemben vezeti be a mindent felforgató 2021-es szabálycsomagot. Akkor még nem is sejthette, hogy ezt egy évvel későbbre halasztják.

2018: Max Verstappen kifakadt Esteban Ocon miatt, miután a francia pilóta a Brazil Nagydíjon lekörözöttként ütközött a versenyt vezető hollanddal. Verstappen „p*nának” nevezte riválisát, akit a leintést követő mérlegelésen többször meg is lökött. A Red Bull pilótája a második helyen ért célba, Ocont tíz másodpercre büntették az esetért.

 ver-ocon-brazil-2018

2017: Lewis Hamilton bokszutcai rajtra kényszerült a Brazil Nagydíjon, miután az időmérő edzés elején a falnak csapódott. A pole-pozíció szoros csatában Valtteri Bottashoz került, Sebastian Vettel 0,038 másodperccel követte őt. 

2016: Fernando Alonso szerint fizetni kellene az embereknek azért, hogy F1-et nézzenek. A spanyol azután fogalmazta meg ezt a csípős kritikát, hogy egy műszaki hiba miatt kénytelen volt a pálya szélén várakozni a Brazil Nagydíj második szabadedzésén. Miután szörnyen unalmasnak találta az autókat, ideje nagy részét alvással töltötte.

2015: Lance Stroll személyében új fejlesztőpilótája lehet a Williamsnek. Sajtóértesülések szerint a 17 éves kanadai a grove-iaktól távozó Sussie Wolff helyét venné át. A feltörekvő pilóta 2014-ben, első évében megnyerte az olasz F4-es bajnokságot, azóta a Prema F3-as istállóját erősíti.

2014: Christian Horner a V8-as motorok visszahozása mellett emelt hangot. A Red Bull csapatfőnökének egyáltalán nem nyerték el tetszését az év elején bevezetett hibrid V6-os erőforrások, amelyek szerinte fenntarthatatlanul drágák, ráadásul a teljesítménybeli eltérés is óriási a különböző gyártók között.

2013: Pilótabejelentések napja: A Williams istállójához igazolt a Ferraritól távozó Felipe Massa, aki a következő szezonban Valtteri Bottas csapattársa lesz. A McLarentől Sergio Perez távozik, az ő helyét Kevin Magnussen veszi át.

 massa-portre-williams1

2012: Gyengélkedik a Mercedes istállója, de Norbert Haug szerint ez is a felfelé ívelő folyamat része. A német márka futamok óta nem szerzett pontot, de a motorsportért felelős főnök azt nyilatkozta, idővel minden háttérben zajló folyamat be fog érni.

2011: A McLaren dominálta az Abu Dhabi Nagydíj pénteki napját. Jenson Button az első, Lewis Hamilton pedig a második edzésen futotta meg a leggyorsabb kört. 

2010: A Lotus a rajongók nagy örömére bejelentette, hogy 2012-es autóján a márka hetvenes-nyolcvanas évekbeli kinézete köszön majd vissza, ugyanis újra fekete-aranyba burkolják a gépeket. A csapat ikonikus színkombinációja a John Player Special szponzorációjának köszönhette, ami egy rövid megszakítással 1971-től 1987-ig határozta meg az autók kinézetét.

 lotus79-andretti1

2009: Aytron Senna unokaöccse megvetné lábát az F1-ben. Bruno Senna a következő szezonban a Campos csapatával fog versenyezni, és az a célja, hogy tovább öregbítse a család hírnevét.

2008: Mika Hakkinen bejelentette, hogy fiatal pilóták támogatójaként új karrierbe kezd. 1998 és 1999 világbajnoka ezt korábbi menedzsere, Didier Coton mellett fogja tenni.

2007: Jenson Button szerint Lewis Hamilton lehet, hogy egyszer sem szerez világbajnoki címet. A brit ezt azt követően nyilatkozta, hogy honfitársát debütáló évében kis híján rögtön bajnokká avatták. Buttont az aggasztja, hogy az F1 kiszámíthatatlan, és talán Hamiltonnak soha többé nem adódik még egy ilyen esélye.

2005: Három napnyi tesztelést zárt a Ferrarinál a MotoGP sztárja, Valentino Rossi. Az olasz motoros először Fioranóban, majd Mugellóban is meghajtotta a négykerekűt, ám azt nem árulta el, milyen céljai vannak a gyakorlással.

 rossi-ferrariteszt-2006

2004: A Sauber vezetője ellenzi a versenynaptár 19 futamosra bővítését. Peter Sauber egyszerűen túl soknak tartja ezt a mennyiséget.

2003: Óriási, 1 millió dolláros adományt küldött az UNESCO-nak Michael Schumacher. A Hatszoros világbajnok maga is a szervezet tagja, mint nagykövet.

2002: Mélyütést szenvedett el a Jordan istállója, miután a Német Posta bejelentette, hogy nem támogatja többé a csapatot, így Eddie Jordannek új támogatók után kell néznie.

formula.hu