Igazi topvizilabdát játszhat a FTC a Bajnokok Ligájában

Igazi topvizilabdát játszhat a FTC a Bajnokok Ligájában

Az FTC vizilabdásai veretlenül nyerték a csoportmérkőzéseket, így az első kalapból várták a pénteki sorsolást, a címvédő olasz Pro Recco, a Novi Beograd, valamint a Barceloneta. Ebből a háromból spanyol gárdát kapta FTC.

A második kalapot az Olympiakosz, a Brescia, valamint a két magyar világbajnokot, Angyal Dánielt és Manhercz Krisztiánt foglalkoztató Marseille és a Jadran Split alkotta. Az első csoportkörben szereplő csapatok nem találkozhattak a szabályok szerint, így a horvátok „kiestek”, maradt a görög és az olasz rivális.

Mind a három lehetséges csoportbeosztásban volt jó és rossz oldal, illetve voltak nehéz és valamivel gyengébb csapatok. Összességében azért azt mondanám, hogy ez lett az erősebb csoport – nyilatkozta az FTC hivatalos honlapján Nyéki Balázs a sorsolás után.

„Örülök, hogy ilyen megmérettetésekben lesz részünk, és ugyan messze van még, de várom már nagyon, hogy ilyen minőséget képviselő csapatokkal küzdjünk, mert mindig ezek a rangadók adják a sava-borsát a vízilabdának. A Bresciát mindig megkapjuk a BL különböző fázisában, szinte már várható volt, hogy velük fogunk találkozni”- fogalmazott a szakember.

Mint megjegyezte, az Olympiakosz már bizonyította erejét, hiszen a csoportkörben mindkét alkalommal csak egy góllal kaptak ki a címvédő Reccótól, a Barceloneta pedig hibátlan teljesítménnyel lett első csoportjában.

Kíváncsi leszek arra, hogy a világbajnokság után hogyan tudunk visszajönni, és két hétre rá hogyan tudunk jóformán sorsdöntő, fináléba illő mérkőzést vívni az Olympiakosszal. Kicsit olyan lesz, mint amikor idén nyáron a fukuokai vb után két-három hétre már a Magyar Kupa négyes döntőjében kellett játszanunk” -fejtette ki Nyéki Balázs, aki szerint kulcsfontosságú lehet az első két fordulóban elért eredmény, az Olympiakosz ellen otthon, majd a Brescia vendégeként.

„Ha meg tudnánk nyerni az első meccset, és utána Bresciában is sikert érnénk el, akkor nagy lépést tennénk a továbbjutás felé.

A sorsolás után azonnal elkezdtük szervezni a lehetőséget, hogy kivel tudnánk edzőmeccsen gyakorolni, hiszen csak úgy lehet felkészülni, ha olyan minőségű kétkapukat vívunk, amivel fel tudjuk venni azt a sebességet, ami a Bajnokok Ligájához szükséges” – fogalmazott az FTC vezetőedzője.

A mérkőzések sora csak március elején, a januári Európa-bajnokságot és a februári világbajnokságot követően folytatódik. A két csoportból az első két helyezett jut a négyes döntőbe.

B csoport:
FTC-Telekom Waterpolo, Barceloneta (spanyol), Brescia (olasz), Olympiakosz (görög)

Az FTCmérkőzései:

1. forduló – 2024. március 8/9.: FTC-Olympiakosz
2. forduló – 2024. március 19/20.: Brescia-FTC
3. forduló – 2024. április 2/3.: Barceloneta-FTC
4. forduló – 2024. április 23/24.: Olympiakosz-FTC
5. forduló – 2024. május 3/4. | FTC-Brescia
6. forduló – 2024. május 14/15.: FTC-Barceloneta

A csoportok:
A csoport:
Novi Beograd (szerb), Pro Recco (olasz), Jadran Split (horvát), Marseille (francia)

„Ez abszolút a topvízilabda lesz, amely akár egy Final Fournak is beillik” -fejtette ki Nyéki, jelezve, még a Recco számít ezen a négy csapaton kívül a legerősebbnek.

Írta a Magyar Hírlap