Kirúgta a Birmingham City Wayne Rooney menedzsert

Kirúgta a Birmingham City Wayne Rooney menedzsert

Október 11-én vette át Wayne Rooney az angol másodosztályban szereplő Birmingham City írányitását, akkor az együttes az ötödik helyen állt a bajnokságban. A Manchester United és az angol válogatott legendás alakja vezetésével a gárda a 15 mérkőzésén csak 10 pontot szerzett (2 győzelem, 4 döntetlen, 9 vereség), és emiatt visszaesett a 20. helyre a 24 csapatos másodosztályban. A City hétfőn a Leeds United otthonában szenvedett 3–0-s vereséget.

„A futballban fontos az eredményesség, és elismerem, hogy a csapatunk nem értek el azt a szinten, amit szerettem volna – ismerte el Rooney. – Az idő a legértékesebb, amire egy menedzsernek szüksége van, és nem hiszem, hogy 13 hét elegendő lett volna a szükséges változtatásokhoz. Személy szerint nekem időbe telik, míg túllépek ezen a kudarcon. Tizenhat éves korom óta részt veszek a professzionális futballban, játékosként, majd edzőként. Most azt tervezem, hogy a családommal töltök egy kis időt, és felkészülök menedzserként a következő feladatra.”

A korábbi angol válogatott csapatkapitány, Rooney 2020 óta a Derby Countyt, majd az MLS-ben szereplő DC Unitedet irányította. A Birmingham City hat pontra van a kieső helytől, és szombaton a Hull Cityhez utaznak az FA-kupa harmadik fordulójában. A csapat ideiglenes irányítását Steve Spooner edző fogja átvenni.

Írta a Magyar Hírlap