Itthon: Nyomoz a rendőrség a gödöllői Fidesz pornóvideókkal elárasztott Facebook-oldala ügyében

Itthon: Nyomoz a rendőrség a gödöllői Fidesz pornóvideókkal elárasztott Facebook-oldala ügyében

Egy gödöllői fideszes képviselő politikai motivációt sejt a támadás hátterében, noha az oldalt jelenleg Indonéziából és Vietnámból menedzselik.

Továbbra is pornográf videóktól hemzseg a gödöllői Fidesz Facebook-oldala, amelyet december végén törtek fel.

Ahogy beszámoltunk róla, az első kérdéses tartalmú felvétel december 23-án délben jelent meg az oldalon, egy félmeztelen nő látható rajta, amint a kamera előtt járkál. Azóta kizárólag hasonló videók és képek jelennek meg az oldalon.

Vécsey László helyi fideszes képviselő a saját Facebook-oldalán szerdán azt írta, hogy még aznap feljelentést tettek, és az ügyben már tart a rendőrségi nyomozás.

A politikus szerint nem szokványos feltörés történt, úgy véli, politikai motiváció állhat a támadás hátterében. „Bár 2024 választási év lesz, de a politikai küzdelemnek is vannak írott és írtalan szabályai, amelyen a bűnelkövetők és a bűncselekmény kitervelői átléptek” – írta.

Hogy ezt mire alapozza, nem tudni, a profil átláthatósági adatlapja szerint ugyanis az oldalt jelenleg Indonéziából és Vietnámból menedzselik.

Hasonló hackertámadás áldozata lett Mága Zoltán is, a hegedűművész egymillió követővel rendelkező oldalán az utóbbi időben idióta videókat osztanak meg, Mága már fél éve nem tud hozzáférni a fiókjához.

(Nyitóképünk illusztráció)

HVG