Újra elérhető a Facebook, a Messenger és az Instagram

A Facebook és az Instagram leállt, ami úgy tűnik, hogy az anyavállalat Meta platformjainak masszív kiesése miatt történt – olvasható a BBC cikkében.

A weboldalakra és az alkalmazásokra bejelentkezni próbáló emberek hibaüzeneteket találtak, és nem tudták a szokásos módon frissíteni a hírfolyamukat.

A Downdetector nyomkövető weboldal több százezer bejelentett kiesést jelzett a Facebook és az Instagram esetében, ami több országot is érintett.

A Meta elismerte a problémákat, és azt mondja, hogy „most már dolgozik rajta”.

„Tudomásunk van egy, a Facebook bejelentkezést érintő problémáról. Mérnöki csapataink aktívan dolgoznak a probléma mielőbbi megoldásán” – olvasható a Meta weboldalának egyik oldalán.

A BBC megkereste a céget, hogy kommentálja a hírt.

A Meta platformjai a legnépszerűbbek közé tartoznak a világon. A Facebooknak hárommilliárd aktív havi felhasználója van, az Instagram pedig várhatóan még idén eléri az 1,4 milliárdot világszerte.

A Twitter 2023-ban indult riválisa, a Threads szintén kiesésekről számolt be. A WhatsApp – amely szintén a Meta tulajdonában van – úgy tűnik, nem érintett.

A problémák oka ismeretlen.

A legnagyobb kiesés, amit a vállalat eddig tapasztalt, 2021-ben volt, amikor az alapító Mark Zuckerberg bocsánatot kért az okozott zavarok miatt.

Akkor a Facebook, a Messenger, a Whatsapp és az Instagram szolgáltatásai közel hat órán át nem működtek.

Írta a Magyar Hírlap