Élvezte a vérbeli marokkói száguldást a Varga, Toma páros

Hosszú volt az előző éjszaka a marokkói viadal egyetlen magyar egysége számára: miután a GPS meghibásodása miatt félbeszakították a szakaszt, viszonylag későn értek a táborba, ahol a csapat teljes átvizsgálást és nagyszervizt hajtott végre a Toyota Hilux Overdrive versenygépen, amellyel hajnalra végeztek. A páros kora reggel ott volt a rajtnál és sikeresen teljesítették a 361 kilométer hosszú szelektív szakaszt Assa és Tissint között.

A magyar egység 5 óra 9 perc 4 másodperces időt repesztett, ami az autós kategóióban a 13. helyet jelentette számukra. A GPS-mizéria által előidézett félbeszakítás miatt az ügy többi érintettjéhez hasonlóan 20 óra időbüntetést kapott a Varga, Toma páros, akik emiatt a kategória összetettjében jelenleg a 35. helyet foglalják el. Nagy kérdés, hogy az illetékesek kivizsgálják-e a helyzetet és foganatosítanak-e valamilyen jóváírást…

varga

„Tempós és fárasztó szakasz volt, elképzelhetetlenül sok kővel, sziklával és óriási gödrökkel. Sikeresen teljesítettük és annak ellenére is előreléptünk az autóval való összehangolódásban, hogy ez a terep bizony megviselte az alját. Komolyabb gondunk ezúttal nem volt, viszont egy pozícióharc során egy versenytársunk bevágott elénk és a felverődő kövek betörték a szélvédőt. Várjuk a folytatást!” – mondta a pilóta, Varga Imre.

A másodpilóta kifejezetten élvezetesnek minősítette a szakaszt: „Igazi, klasszikus marokkói szakasz volt, annak minden pozitív és negatív hozadékával együtt. Volt benne rengeteg kő, szikla és fesh-fesh is, nagyon jó tempókat lehetett autózni, de a hatalmas gödrök és a nagyobb kövek komoly veszélyt jelentettek. Fáradtak voltunk, de élveztük és úgy gondolom, hogy elégedettek lehetünk a mai eredménnyel. Pláne annak fényében, hogy még csak most kezdtük az ismerkedést ezzel a Toyotával” – fogalmazott Csimpi.

Az autós kategóriában folytatódott a hegemónia: ezt a szakaszt is a Serradori, Minaudier egység nyerte, a Century-egység őrzi a vezető pozíciót a kategória összesítésében is.

A 2024-es MDC negyedik versenynapján Tissit és Tazzarine között zajlik a száguldás, a mért szakasz hossza 261 kilométer lesz. Az összesen nyolc szakaszból álló marokkói derbi össztávja nagyjából kétezer kilométer, a verseny április 20-án fejeződik be Saidiában.

formula.hu