Bejelentették a Mol-korszak első igazolását Újpesten

Riccardo Piscitelli a már biztosan kieső Mezőkövesdet hagyja el, nyáron csatlakozik új csapatához.

Az NB I.-ből már biztosan kieső Mezőkövesd Zsóry csapatától érkezik a Mol-korszak első igazolása Újpesten – jelentette be a csapat hivatalos oldala csütörtök délután. Az érkező Riccardo Piscitelli, a bajnoki sereghajtó első számú kapusa.

👉Erős páros, MOL és Újpest,
emlékezetes lesz, nagyon úgy fest!

– kommentálta az Újpest FC Facebook-oldala az átigazolást.

Piscitelli az AC Milan akadémiáján nevelkedett, a magyar előtt a román és a portugál bajnokságban is játszott új csapata bemutatása szerint. Idén eddig 22 bajnokin lépett pályára a Mezőkövesd színeiben.

Riccardo az új éra első igazolása, akit a terveink szerint még többen fognak követni.”

– fűzte hozzá a bejelentéshez Benczédi Balázs, az Újpest FC nemrég kinevezett ügyvezetője. Piscitelli nyáron csatlakozik új csapatához, a szurkolók szívét azonban már most megpróbálta elnyerni. „Az Újpest Magyarország legnagyobb múltú klubja” – mondta a hálóőr.

Az Újpest rászorul az erősítésre kapus poszton, hiszen a lila-fehérek kaptán eddig a legtöbb gólt az NB I.-ben, 29 meccsen összesen 61-et. Az újpestiek tizedikek a 12 csapatos bajnokságban, így még épphogy bent maradó helyen állnak, szemben Piscitelli jelenlegi csapatával. A Mezőkövesd 4 meccsel a vége előtt 12 ponttal van lemaradva az Újpesttől, így a következő szezont már biztosan a másodosztályban kezdi.

Az február elején derült ki, hogy a Mol lesz az Újpest FC többségi tulajdonosa, akkor erről itt írtunk, hogy mi vezetett a tulajdonosváltáshoz, arról pedig itt olvashat:

Órákon belül eladhatják az Újpestet – hogy sikerült eljutni ide?

Évek óta követelik az Újpest szurkolói a tulajdonosváltást, most pedig úgy tűnik, hogy valóra válhat a vágyuk. Az Újpest az NB I utolsó olyan klubja volt, amely egyetlen szállal sem kötődött a NER-hez, most ennek is vége szakadhat. A nagy kérdés, hogy mennyire hozhat komoly változást, ha megjelenik egy gazdag cég a háttérben, amelyről már sokan tudni vélik, hogy a Mol lehet.

Írta a HVG