Jelentős fejlesztési csomagot hoz a McLaren

Kínában talán az eddigi legjobb versenyhétvégéjét teljesítette ebben az F1-es szezonban a McLaren, egyre jobban működik a wokingiak csomagja, és jönnek a további fejlesztéseik, amelyekkel igyekeznek még közelebb zárkózni a mezőny legelejéhez.

Andrea Stella csapatfőnök rámutatott: a gumikezelésükön kívánnak leginkább javítani, ami nagyon fontos lesz az előttünk álló Miami Nagydíjon is.

„Nyilván nagyon érdekes lesz a következő futam gumikezelés szempontjából, főleg ha olyan meleg lesz Miamiban most is, mint ahogy szokott. Ettől elég nagy terhelést kapnak a hátsó gumik, mert sok lassú kanyarból való kigyorsítást kell majd megoldani” – magyarázta a McLaren csapatvezetője.

f1-mclaren-2024

„A most érkező fejlesztésekkel megpróbáljuk javítani a gumikezelésünket, meglátjuk, hogy tudunk-e előrelépni ezen a területen. Viszont mérlegelve azt a mértékű fejlődést, ami ahhoz kell, hogy megközelítsük néhány riválisunkat, azt mondhatom, hogy egynél több fejlesztési csomagra lesz szükségünk ahhoz, hogy jobban viselkedjenek a gumijaink. De sosem lehet elég jó a helyzet, amikor arról van szó, hogy a megfelelő tartományban kell tartani az abroncsokat” – mondta Stella.

Látható előrelépést várnak a McLaren adatai alapján

Andrea Stella szerint nem lesz ez olyan lépcső, mint amikben tavaly fejlesztettek, de azért érezhető fejlődésre számítanak.

„Ez a csomagunk nem lesz akkora, mint amiket tavaly hoztunk Ausztriában és Szingapúrban, de jelentős előrelépésnek kell lennie, észre kell majd venni. Ennél többet nem mondhatok, mert különben már olyan számokról beszélnék, amelyek bizalmasak.”

„De mondjuk azt, hogy nem olyan nagy, mint a tavalyiak, de jelentős, ha a dolgok megegyeznek a szimulációkban és a szélcsatornában látott számok alapján leszűrt elvárásokkal. Ez mindig egy nagy ’ha’, mert akkor is lehetnek meglepetések, ha az adataink korrelációja jó volt az utóbbi tizenkét hónapban.”

formula.hu