Jól halad a gyorsvasút építése

Végéhez közelednek a Belgrád–Budapest-gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai – írta meg a Vajdaság Ma. Mint fogalmaztak, Újvidék és Verbász között már tesztelték a vonalat, Topolyánál pedig jelképesen az utolsó síndarabot is elhelyezték, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

A kínai és a szerbiai politikusok, valamint a kivitelezők és alvállalkozók képviselőinek jelenlétében, konfettiesővel és hangos „vonatfüttyel” ünnepelték meg Topolyánál a Szabadka és Újvidék között húzódó sínpár utolsó elemének behelyezését. Az eseményen Goran Vesić közlekedési és infrastrukturális miniszter arról beszélt, hogy a projekt teljesen új dimenziót nyit majd polgárok számára. Miloš Vučević kormányfő-helyettes kiemelte, hogy Belgrádból Szabadkára, akárcsak az ellenkező irányban, hamarosan nyolcvan perc alatt el lehet jutni.

Li Ming, Kína belgrádi nagykövete úgy fogalmazott, hisz abban, hogy Szerbia és Kína kapcsolata még magasabb szintre „acélosodhat”. A két elnök és a két ország stratégiai együttműködésének eredménye, hogy a beruházás ilyen gyorsan és sikeresen zajlik.

Írta a Magyar Hírlap