Sickratman lesz a Kutyapárt polgármesterjelöltje Szentbékkállán

A rapper két évvel ezelőtt a párt országgyűlési képviselőjelöltje volt Újpesten.

Önkormányzati választások

Marad-e Budapest főpolgármestere Karácsony Gergely? Melyik városokban lehet esélye az ellenzéknek? Megrengethetik-e a közéleti botrányok a Fidesz helyi bástyáit? Június 9-én kiderül – kövesse velünk a 2024-es önkormányzati választások legfontosabb híreit!

Paizs Miklós, művésznevén Sickratman lesz a Magyar Kétfarkú Kutya Párt polgármesterjelöltje a lakhelyén, a Veszprém megyei Szentbékkállán. 

A Belga együttes tagjaként ismertté vált rapper az indulását bejelentő Facebook-bejegyzésében azt írta, örömmel, de félelemmel indul el. „Örömmel, mert követ vízbe dobni, s a keltett hullámokat nézni jó. És félelemmel, mert a franc se akar polgármester lenni, márpedig, ha nyernék, muszáj lenne” – fogalmazott. 

Hozzátette, hogy „a demokrácia védelmében” indul, illetve azért, „mert annyira abszurd a rendszer, amiben élünk, hogy természetesnek érzem azt az abszurditást, hogy indulok”. 

A Buzi-e vagy című alterslágert is jegyző Paizs a 2022-es országgyűlési választásokon is megmérette magát a Kutyapárt színeiben. Akkor Újpesten, a Budapesti 11-es számú országgyűlési egyéni választókerületben volt a párt országgyűlési képviselőjelöltje, és végül 3,51 százalékos eredménnyel az ötödik lett

HVG