Norris, Perez, 24 futam, nők – szerdai F1-es hírek

Norris, Perez, 24 futam, nők – szerdai F1-es hírek

Három nappal a Magyar Nagydíj után lassan már a Belga Nagydíjra fordul a sportág figyelme, ahol nem várható túl kellemes időjárás, ami viszont esélyt adhat bizonyos csapatoknak, hogy meglepetést okozzanak, és megszakítsák a Red Bull fantasztikus győzelmi sorozatát, melyről a FormulaPlusz rovatban olvashattatok cikket ma tőlünk.

norris-podium

Lando Norris saját bevallása szerint nagyon várja a spái hétvégét, és a brit, aki egyébként egyre feljebb lép a tabellán, azt is hangsúlyozta, hogy a McLarennel szeretne győzni, és ostobaságnak nevezte az őt a Red Bullhoz kötő pletykákat – és az a megszólalás is hozzá kapcsolódik, amit Helmut Marko mondott a vasárnap összetört Herendi trófeáról: a Doktor meg akarja tanítani Verstappent arra, hogy jobban becsülje a nagyhírű porcelánt.

Ha már Verstappen: a holland csapattársa, Sergio Perez úgy nyilatkozott a bajnokról, hogy a versenyzők 90 százalékának esélye sem lenne ellene – magáról Perezről pedig Rosberg beszélt, aki szerint nem kellene minden télen azzal tüzelnie magát, hogy világbajnoki címet szerez majd. A Red Bull háza tájáról Adrian Newey is megszólalt, akit az 1999-es szezon emléke óvatosságra int saját bevallása szerint.

perez-horner

Ami a többi csapatot illeti: Frederic Vasseur arról beszélt, hogy miért nem működnek a Ferrari fejlesztései, a Haasnál látják a szezon pozitívumait, mindenekelőtt Nico Hülkenberg teljesítményét, az AlphaTauriról dokumentumfilm készül, Hamilton magyarországi viselkedését méltatta egy egykori pilóta, míg csapata, a Mercedes részéről Toto Wolff arról beszélt, hogy továbbra is támogatják a Red Bull-családból elküldött Nyck de Vriest.

Stefano Domenicali még a Hungaroringen adott exkluzív interjút a Formula.hu-nak, ahol elmondta, hogy nem lesz több verseny a naptárban 24-nél, s egy fontos bejelentés is érkezett az F1 részéről: a királykategória minden csapata delegál hölgyversenyzőt az F1 Academy 2024-es mezőnyébe.

f1academy_1

formula.hu