Kuleba: az izraeli helyzet nem vonhatja el a figyelmet Ukrajnáról

Kuleba: az izraeli helyzet nem vonhatja el a figyelmet Ukrajnáról

“Egyik konfliktusban sem veszíthetünk … Egy újabb válság nem terelheti el a figyelmet egy másik válságról, mert minden összefügg egymással” – mondta Kuleba az EBESZ elnökével, Bujar Oszmani észak-macedón külügyminiszterrel folytatott megbeszélését követő sajtótájékoztatón, amit az ukrán külügyminisztérium a Facebook-oldalán közvetítettek.

Kuleba szerint Kijev olyan üzeneteket kap nyugati partnereitől, hogy Ukrajna támogatása folytatódik, “Izrael támogatása pedig elkezdődik”.

Lloyd Austin, a Pentagon vezetője október 13-án az Egyesült Államokat a világ legbefolyásosabb országának nevezte, és azt mondta, hogy az USA-nak van ereje egyszerre támogatni Izraelt és Ukrajnát.

A CNN a múlt héten több amerikai katonai tisztségviselőre hivatkozva arról számolt be, hogy a Pentagon egyre inkább aggódik amiatt, hogy a fogyatkozó lőszerkészleteket két különböző katonai konfliktusban Ukrajna és Izrael támogatására kell nyújtani. Don Bolduc nyugalmazott amerikai hadseregtábornok azt is megjegyezte, hogy a hadsereg jelenleg létszámhiánnyal küzd, és logisztikai nehézségek miatt képtelen több egyidejű katonai műveletet végrehajtani világszerte.

Írta a Magyar Hírlap