„Nem 23-24 futamra tervezik a testünket” – véli a betegséggel küzdő Ocon

„Nem 23-24 futamra tervezik a testünket” – véli a betegséggel küzdő Ocon

Nem indult jól a szezonzáró Formula-1-es Abu Dhabi Nagydíj Esteban Ocon számára, hiszen rosszullét miatt kénytelen volt kihagyni a csütörtöki médianapot. Pénteken aztán már autóba tudott ülni, de így is előkerült a téma az időmérőt követően, a francia pedig úgy vélekedik, hogy a túlzsúfolt versenynaptár és a Max Verstappen által is már említett nagy időzónaugrás – Las Vegas és Abu Dhabi között konkrétan 12 óra az eltérés – okolható a betegsége miatt:

f1-ocon-alpine-abudhabi

„Nem vagyok biztos benne, hogy a Las Vegas-i időrendből fakad, de már négy napja nem láttuk a napot” – idézi Ocont a RaceFans.net portál. „Rengeteg dolog van, ami terhelést jelent az emberi szervezetre. Általában amikor ideérkezünk, akkor jön elő a betegség. Eggyel vagy kettővel több volt idén a verseny. Az emberi testet nem 23-24 futamra tervezték. Meglátjuk, jövőre meg tudjuk-e ezt úszni.”

A rosszulléte fényében az Alpine pilótája a Q2-es kiesés miatt sem búslakodott túlságosan: „Nyilvánvalóan nem optimális, ha két napot ágyban töltesz egy F1-es verseny előtt. De úgy gondolom, így is egész jó munkát végeztünk mindezt és azt figyelembe véve, hogy az első szabadedzésen sem mentem” – utalt arra, hogy Jack Doohan vezette az autóját a pénteki nyitó tréningen.

„Nagyon jól kezdtük az időmérőt, úgy vélem, egyből elég jó ritmust kaptunk el. Csak az utolsó etap nem volt ideális a tempót illetően, túlságosan alulkormányzott volt az autó. Anélkül szerintem elegendők lettünk volna a Q3-ra. Meglátjuk, mi lesz holnap, szerintem több tempó van bennünk, mint amit ma mutattunk.”

f1-gasly-alpine-abudhabi

Ocon csapattársa, Pierre Gasly beverekedte magát az időmérő utolsó fázisába, ahol viszont utolsó lett, így a tizedik helyről várhatja majd a piros lámpák kialvását a vasárnapi futamon. A pilóta szerint egyértelmű a cél: a pontszerzés.

„Kissé zavarosan alakult számunkra a Q3, nem érzem úgy, hogy kihoztuk volna a maximumot. Kielemezzük, mi történt, mit csinálhatunk jobban, de így is egyértelműen elégedett vagyok a Q3-as szerepléssel. Jó pozícióból startolunk holnap, és a célunk nyilvánvalóan a pontszerzés.”

formula.hu