Sport: A sportállamtitkár Milák Kristófról posztolt

Sport: A sportállamtitkár Milák Kristófról posztolt

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

„Senki nem tudja felvenni vele a kapcsolatot, képtelenség vele kommunikálni” – ezt mondta Milák Kristófról az úszóválogatott szövetségi kapitánya a Sport1 műsorában december közepén. Sós Csaba szerint a szövetség még azt sem tudja, hogy az olimpiai bajnok sportoló épp hol lakik, de arról is beszélt, hogy nem is viselkedhetnek rendőr módjára, nem vonulhatnak ki Milákhoz, ha ő még nem akar visszatérni.

Log into Facebook

„Üdv, 2024! Jövünk!” – írta ki a Facebookra Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár. Az üzenethez egy képet csatolt, amin Milák Kristóf úszóval mosolyog.

Milák Kristóf volt 2023 egyik legnagyobb rejtélye: úgy eltűnt ugyanis, hogy még az úszószövetség sem tudta, mi van vele.
Ahogyan a hvg.hu is beszámolt róla, a 23 éves Milák Kristóf egy egészen elképesztő sorozat után vonult a nyárra pihenőre, indoklása szerint sem fizikálisan, sem mentálisan nem volt abban az állapotban, hogy vállalni tudja a felkészüléssel járó terhelést. Szeptember 4-én tért volna vissza az uszodába, és úgy volt, hogy az októberi világkupa-fordulón már versenyez, három nappal előtte azonban azt jelezte edzőjének, hogy nem indul.

Az úszó jön. Hogy ez pontosan mit jelent, nem tudni.

Írta a HVG