Cserhalmi György üzent Vidnyánszkynak

Aki irigyli tőlünk azt a pici szabadságot is, hogy tizenegyen dönthetünk a tizenkettedikről, annak az órája rossz irányba ketyeg – üzente a színész a Nemzeti Színház igazgatójának.

Vidnyánszky Attilának szóló üzenetet juttatott el Cserhalmi György a Színház Online szerkesztőségének, amely így szól:

„Mennyi indulatot vált ki a hatalmasokból, ha valaki ott van, ahova egyébként is való: a Nemzet Színészei között.  Aki pedig irigyli tőlünk azt a pici szabadságot is, hogy tizenegyen dönthetünk a tizenkettedikről, annak az órája rossz irányba ketyeg.  Már ameddig ketyeg.”

Cserhalmi György

Fazekas István

A dolog előzménye, hogy amikor a múlt héten a Nemzet Színészei (köztük Cserhalmi) beválasztották maguk közé a Nemzet Színészének Kulka Jánost, akkor erről Kulkát nem a Nemzeti Színház igazgatója értesítette, ahogyan eddig szokás volt, hanem színésztársa, Molnár Piroska. Amikor Vidnyánszkyt meg akarta kérdezni az RTL stábja arról, hogy miért hívta fel Kulkát, a színházigazgató arrogánsan próbálta lerázni a stábot.

A Színház Online szerint Vidnyánszky a fia ballagására sietett, ezért nem hívta fel Kulkát, de másokkal eddig mindig megtette, ráadásul Molnár Piroska szerint ez nem csak szokás, hanem a grémium szabályzatában is az szerepel, hogy a Nemzeti Színház mindenkori igazgatójának feladata értesíteni az új Nemzet Színészét.

HVG