PSG: Kylian Mbappé visszatért az első csapatának keretébe

PSG: Kylian Mbappé visszatért az első csapatának keretébe

Habár a Paris Saint-Germain szombati Ligue 1-nyitányán még csak a lelátón ült, mára már visszakerült a klub első csapatának keretébe Kylian Mbappé.

 (Photo by Mustafa Yalcin/Anadolu Agency via Getty Images)

A Paris Saint-Germain csapata hivatalos közleményt adott ki, amelyben tudatta, hogy Kylian Mbappé ma reggel újra bekerült az első csapat keretébe.

“A Paris Saint-Germain és Kylian Mbappé között a PSG-Lorient mérkőzés előtt folytatott nagyon konstruktív és pozitív megbeszéléseket követően a játékos ma reggel újra bekerült az első csapat keretébe.”

– áll a PSG közleményében.

Mbappé azóta edzett a “nemkívánatosakkal”, azaz azokkal a játékosokkal, akiket a PSG “száműzött”, mert úgy döntött, nincs rájuk szüksége, hogy a csapat elutazott a japán és dél-koreai előszezoni túrájára. Ennek oka pedig az volt, hogy a francia támadó nem volt hajlandó meghosszabbítani a szerződését a klubbal, ez pedig azt jelenti, hogy jövő nyáron ingyen távozik a párizsiaktól. A PSG eltökélt szándéka, hogy nem akarják jövő nyáron ingyen elveszíteni Mbappét, különösen mert úgy vélik, hogy már előszerződése van a Real Madriddal.

Mbappé még akkor sem került vissza a keretbe, amikor a csapat visszatért a Távol-Keletről, és ezt követően kimaradt a PSG Lorient elleni francia bajnoki nyitányáról. A játékos azonban jelen volt szombat este a Parc des Princes-ben, hogy végignézze a 0-0-ra végződő mérkőzést.

A meccs alatt a francia L’Équipe arról számolt be, hogy Mbappé és a klub újra beszélő viszonyban vannak, és igyekeznek enyhíteni a feszültséget. Bár még hosszú út áll előttük, különösen, hogy a PSG továbbra is meg akarja hosszabbítani a szerződését, és úgy tűnik, hogy most már a francia támadó is hajlik erre. Nasser Al-Khelaifi, a klub elnöke állítólag közölte Mbappéval, hogy nem fog többet játszani a klubnál, hacsak nem írja alá a hosszabbítást, így megakadályozva, hogy ingyen távozzon jövő nyáron.

fociclub