Világ: „Holttesteket, égő testeket láttam mindenhol” – egy magyar származású férfi az izraeli zenei fesztiválról

Világ: "Holttesteket, égő testeket láttam mindenhol" - egy magyar származású férfi az izraeli zenei fesztiválról

Omri Lendler megmenekült a támadástól, de egy közeli barátját megölték a Hamász terroristái, temetése után beszélt élményeiről.

Omri Lendler, egy magyar származású izraeli férfi beszélt az RTL Híradónak arról, hogyan élte túl a mészárlást a szombati zenei fesztiválon Izraelben. „Hallottam, emberek kiabálnak, és láttam, hogy gyilkolnak embereket” – mondta Omri.

Úgy fogalmazott, féltette életét és közben szüleire és húgára gondolt. Omri a Híradónak egy temetés után nyilatkozott, egy közeli barátját megölték a szélsőségesek, három barátja pedig eltűnt.

„150-200 méterről lőttek ránk a terroristák, körbevettek minket, holttesteket, égő testeket láttam mindenhol, egy bokor mögé bújtam, ástam magamnak egy lyukat, levettem a pólóm, mert feltűnő volt, és megpróbáltam a lehető legjobban elrejtőzni” – részletezte.

Két óra múlva közeli lépéseket és lövéseket hallott. Becsukta a szemét, kész volt a halálra, de végül a kiérkező rendőrök megmentették. Csak a zenei fesztiválon több mint 260 emberrel végeztek a Hamász terroristái, sokakat még mindig eltűntként tartanak számon.

A hét éve Izraelben élő Székely Gábor szerint mindenki érti, miért harcolnak, hiszen „ha nem lenne katonaság, nem lenne Izrael” sem.

HVG