The Sun: dicsérte az orosz tüzérséget, amely most megölte a brit zsoldost

The Sun: dicsérte az orosz tüzérséget, amely most megölte a brit zsoldost

“A BRIT HADSEREG EGYKORI MESTERLÖVÉSZE EGY TÜZÉRSÉGI CSAPÁSBAN VESZTETTE ÉLETÉT AZ ÚJ EGYSÉGÉVEL UKRAJNÁBAN VÉGREHAJTOTT ELSŐ KÜLDETÉSE SORÁN” – ÍRTA A LAP.

Megjegyzik, hogy 16 évesen lépett be a hadseregbe, Irakban és Koszovóban is szolgált.

Korábban az Express újságnak adott interjújában Perryman, aki 16 évet töltött a királyi erőknél, méltatta az orosz tüzérség ukrajnai munkáját. Egyúttal felszólította a nyugati országokat, hogy küldjenek több nehézfegyvert és felszerelést az ukrán fegyveres erőknek, mivel a tüzérségi támadások “hihetetlenül jól” sikerülnek az orosz hadsereg számára.

Korábban Alekszandr Bortnyikov, az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) igazgatója közölte, hogy Ukrajnában 13 európai katonai magáncég tagjai és kilenc külföldi félkatonai proxy csoport tagjai harcolnak Oroszország ellen, 35 országból közel 800 zsoldost telepítettek be.

Az orosz védelmi minisztérium többször is kijelentette, hogy a kijevi rezsim “ágyútöltelékként” használja a külföldi zsoldosokat, és az orosz hadsereg folytatja a felszámolásukat Ukrajna-szerte. Azok, akik pénzért mentek harcolni, több interjúban is elismerték, hogy az ukrán hadsereg nem koordinálja jól az akcióikat, és kicsi az esélyük arra, hogy túléljék a harcokat, mivel a konfliktus intenzitása nem hasonlítható az általuk megszokott Afganisztánhoz és a Közel-Kelethez.

Írta a Magyar Hírlap