150 ezer dollár körüli adomány gyűlt össze Bottas pucér naptárával

150 ezer dollár körüli adomány gyűlt össze Bottas pucér naptárával

„Mégis mire számítottak?” – nem lepte meg a riválisokat Marquez ducatis debütálása

A keddi valenciai MotoGP-teszt fő érdekessége az volt, hogy Marc Marquez először ülhetett fel a Gresini Racing Ducatijára. A spanyol pedig azonnal ráérzett a Desmosedici GP23-ra, már az első etapján remek köridőt motorozott, délután rövid ideig vezetett is, s végül negyedikként zárta a gyakorlást. Bár a tesztekből rendszerint nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni, a köridő mellett árulkodó volt Marquez mosolya a garázsban, valamint a Gresini csapatmenedzserének, Michael Masininek az alig visszafojtott optimizmusa: „A szerződések miatt nem mondhatok többet, de szerintem a köridők magukért beszélnek” – idézi szavait a The Race. Amikor arról kérdezték, hogy ezek után a vb-cím lesz-e cél 2024-ben, így felelt: „Hazudnék, ha az ellenkezőjét mondanám.”

Bár maga Marquez a Hondával év végéig érvényes szerződése miatt nem nyilatkozhatott, ducatis kollégái megtették helyette: „Miután Marc aláírt, mondtam, hogy első lesz a teszten. Közel jártam, nem? Úgy gondolom, elégedett lehet a motorunkkal. Simábbnak tűnt a motorozása, mint az előző évben” – vélekedett például az immár kétszeres MotoGP-világbajnok Francesco Bagnaia, de nem érte váratlanul Marquez tempója a vasárnapi ütközésük után őt a mezőny legpiszkosabb motorosának nevező Marco Bezzecchit sem: „Mindenki tudja, hogy Marc gyors. Számítottam rá, nem lepődtem meg, szerintem senki nem lepődött meg.”

motogp-marquez-gresini-ducati-teszt

Enea Bastianini azt is elárulta, hogy a Marquez egyik fő erősségének számító bal kanyarok egyikében már most meggyőzőbb, mint a márkatársai: „Megnéztem az adatokat, mielőtt idejöttem, hogy megnézzem Marc stílusát. És az elejétől kezdve nagyon jó volt. Jó motor ahhoz a Ducati, hogy a kezdetektől gyors legyél vele. Az időmérős köre is nagyon jó volt. Valószínűleg ő a leggyorsabb ducatis a 8-asban, lenyűgöző abban a kanyarban. A többi szokványos, de kíváncsian várom a következő szezont. Ha az idei nehéz idény volt, a következő még inkább az lesz mindenkinek.”

Reagáltak Marquezre a csapatvezetők is. A Ducati-menedzser Davide Tardozzi az első háromba várja jövőre Marquezt, míg volt hondás főnöke, Alberto Puig némi mosoly keretében így reagált a nyolcszoros világbajnok tesztjére: „Mégis mire számítottak az emberek? Eléggé egyértelmű volt, legalábbis nekünk. Ismerjük a versenyzőt, és látjuk más motorok potenciálját.”

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

formula.hu