Cseh Katalin rikácsolt

Cseh Katalin rikácsolt

2023. november 30. csütörtök. 9:21

A magyar kormány most beindított plakátkampánya nem politikai, hanem gyalázatos lejárató kampány, dezinformációs támadás az Európai Unió ellen – mondta a minap az Európai Parlamentben Cseh Katalin, a Momentum nevű, Magyarországon bejegyzett párt képviselője. A haladó fősodor kívánalmainak eleget téve mindezt élénk gesztusokkal kísérten, a plakátot lobogtatva, fülsértő rikácsolással hozta képviselőtársai tudomására. Sokféle oka lehet annak, ha egy nő sivítani kezd. Holdciklus, hormonok, mindenféle hiányérzetek, beleáll az ideg, nem is az a dolgunk, hogy ezt különösebben firtassuk. Már csak azért sem, mert ezek a derék éleurópaiak itt is, meg ott is azonnal szexistának bélyegezhetnek minket. Leszögezzük, ez távol áll tőlünk. Legalább annyira, mint a rikácsoló Cseh Katalintól Magyarország. Ez nem csupán földrajzi távolságot jelent, hanem azt az egész létformát és gondolkodásmódot, amit a képviselő hölgy és eszmetársai már annyiszor megmutattak: magyarnak lenni szégyellnivaló, köpködni kell a tahó magyarokat, úgynevezett európaiként meg a legfőbb kötelességük a régi és az új nemzetköziség zászlóit lobogtatni. Ez annak idején vörös volt, esetleg sarló-kalapáccsal, most szivárványszínű.

Nézzük, a nemzeti konzultációs plakát ürügyén mi mindent is kiáltott bele abba az európai parlamenti sötétségbe a mi egyik derék hazaárulónk. Hallatlan tiszteletlenség és félrevezető azt sejtetni, hogy a magyarokat bárki is arra kényszerítené, hogy úgy táncoljanak, ahogy Alex Soros és Ursula von der Leyen, a plakát két arca fütyül. Cseh Katalin szerint a plakátok arról szólnak, hogy Soros György fiúgyermeke és az Európai Bizottság elnöke együtt ármánykodnak a magyarok ellen. Nem, erről szó sem lehet – mondja Cseh –, hiszen maga az Európai Parlament választotta meg Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé, nem pedig valamiféle Soros-összeesküvés eredménye ez a felállás.

A nemzeti konzultáció kérdései három témakörben szólítják meg a Magyarországon élőket. Brüsszel egyre nyilvánvalóbban a magyar nemzet fizikai és szellemi életének önállóságát korlátozó intézkedései, a kétséget kizáróan Európát már nemcsak fenyegető, hanem egyre gyakrabban tűzbe borító migrációs politika és az orosz–ukrán háború.

Cseh Katalin szerint tehát azok a nemzeti konzultációs kérdések, amelyekre minden magyarnak módjában áll válaszolni, elítélendő mérgező hazugságok, amelyek alapjaiban rongálják az uniót. Éppen ezért, a rikácsoló hölgy szerint az Európai Bizottságnak és az Európai Parlamentnek kötelessége, hogy határozottan lépjenek fel a szégyenletes nemzeti konzultációs kampánnyal szemben, és tényekkel cáfolják a hazugságokat. Arról nem kiabált, hogy végül is mik is ezek a hazugságok. Mint ahogy arról sem, hogy miért szúrja sokak szemét arrafelé a Soros-gyerek szerepeltetése a plakáton Ursula von der Leyen mellett.

Új értelmezési lehetőséget nyitott ezzel, hiszen a Soros-alapítványok azonnal léptek, és azt közölték, hogy antiszemitizmussal bemocskolt propagandáról van ebben az esetben is szó. Hogy miért? Hát mert Sorosék éppenséggel zsidó származásúak, Alex Soros ráadásul még homoszexuális illető is, őt aztán fokozottan sértheti a nemzeti konzultációnak a magyar gyerekek védelméről szóló része, hiszen ott a nyugati körökben már-már kötelezővé tett LMBTQ-propagandáról lehet véleményt nyilvánítani.

Érdekes, antiszemitáznak minket, miközben a végtelenül demokratikus Nyugat-Európában zsidókat üldöznek-gyilkolnak, százezrek tüntetnek arab terroristák mellett, a migrációt megfékezni akaró politikai pártok meg sorra-rendre törnek elő, némelyikük még választást is nyer.

Cseh Katalin idegbajos rikácsolására egyetlen válasz lehet: ha minél több magyar ember kitölti a nemzeti konzultációt.

A szerző író

Írta a Magyar Hírlap