„Személyes támadás a családom ellen” – Wolff

„Személyes támadás a családom ellen” – Wolff

Már egy hete lezárult a 2023-as Formula-1-es idény, amikor kirobbant az esztendő egyik legnagyobb botránya: az FIA indított vizsgálatot összeférhetetlenség és bizalmas információk továbbadása miatt egy F1-es csapatfőnök és egy FOM-alkalmazott ellen. Bár a közleményük nem nevesítette őket, a BusinessF1 cikke alapján tudni lehetett, hogy Toto és Susie Wolffról volt: előbbi a Mercedes vezére, utóbbi az F1 Academy igazgatójaként dolgozik a FOM-nál.

wolff-2

Az FIA vizsgálatára hamar reagált az F1, Susie Wolff és a Mercedes, tagadva a vádakat, majd ráadásul másnap a másik kilenc rivális F1-es alakulat is közös közleményben határolódott el az ügytől, jelezve, hogy nem ők emeltek panaszt a Nemzetközi Automobil Szövetségnél a házaspár ellen.

Egy nappal később az FIA is újabb közleményt adott ki, amelyben úgy fogalmaztak, hogy az F1 magatartási kódexének és összeférhetetlenségi politikájának felülvizsgálatát követően meggyőződtek arról, hogy a FOM rendszere a kellő megbízhatósággal képes megakadályozni bizalmas információk jogosulatlan nyilvánosságra hozatalát, és egyúttal jelezték, hogy senki ellen nincs folyamatban vizsgálat.

Persze Wolffék nem hagyják ezt annyiban: Susie Wolff az Instagramon jelezte, hogy a végére akar járni annak, ki indította el az ügyet, míg a Mercedes részéről annyit kommunikálták, hogy „jogi egyeztetéseket” folytatnak az FIA-val.

wolff-4_1

Személyesen Toto Wolff viszont most először a Bild hasábjain nyilatkozott az egész botrányról: „Azok után, hogy tíz éve vagyok csapatfőnök, hozzászoktam már az ilyesmikhez, de ez a történet sokkoló volt. Amikor én kerülők kereszttűzbe, az egyáltalán nem jelent problémát számomra. Eléggé vastag bőrt növesztettem, úgyhogy elviselem. De amikor a családomra céloznak, az egy teljesen új szint.”

„Egy abszurd vádat kreáltak a semmiből. Ez egy személyes támadás, amellyel átléptek egy vörös vonalat. Mindketten elég professzionálisak vagyunk ahhoz, hogy távol tartsuk egymástól a szakterületeinket. Nem igazán látom, hol lennének átfedésben a munkáink egymással” – fogalmazott a Mercedes F1-es főnöke.

A Wolff-ügyről és annak hátteréről a Pitwall című műsorunk hétfői adásában is részletesen beszélgettünk:

[embedded content]

Megjelent a Száguldás és cirkusz F1-es szezonösszefoglaló album és falinaptárunk, amelyek webshopunkban most nagy kedvezménnyel megvásárolhatóak!

formula.hu